Budi dio naše mreže

Nakladna kuća Verbum u četvrtak 25. studenoga na konferenciji za medije predstavila je knjigu "Biblija za male čitače". Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

/ dz

Nakladnička kuća Verbum svoja brojna izdanja za djecu obogatila je novoobjavljenom knjigom Biblija za male čitače. Ova jedinstvena ilustrirana knjiga donosi biblijske pripovijesti biranim, jednostavnim riječima i u kratkim rečenicama, što je čini vrlo prikladnim štivom za djecu koja tek uče čitati. S Biblijom za male čitače u rukama djeca će rado vježbati čitati i istodobno upoznati najvažnije biblijske pouke.

Pomno odabrane priče iz Staroga i Novoga zavjeta u ovoj knjizi dolaze u tri varijante: kratke, srednje duge i dugačke priče. Tako svako dijete može izabrati što će čitati ovisno o vremenu koje ima na raspolaganju ili ovisno o uvježbanosti u čitanju. Duljina pojedinih biblijskih priča jasno je naznačena u kazalu kako bi se olakšao odabir priče za čitanje. Bez obzira na sažetost teksta, svaka od 27 biblijskih priča sadržanih u Bibliji za male čitače daje zaokružen uvid u pojedinu biblijsku pripovijest i to na djeci prikladan način. Jednostavan i izražajan font i veličina slova također su prilagođeni djeci koja tek uče čitati.

Biblija za male čitače sadrži i mnoštvo zabavnih i poticajnih ilustracija, a zajedno s pristupačnim i poučnim pričama predstavlja najbolji mogući uvod u kršćansku vjeru. Svojim sadržajem bit će dragocjeno štivo za svaku obitelj, a može vrlo korisno poslužiti i za nastavu vjeronauka u školi ili u župi. Autor tekstova je Jacob Vium-Olesen koji je autor i drugih dječjih izdanja poput Biblije za bebe, dok je autor ilustracija Fabiano Fiorin.

Knjiga Biblija za male čitače u prijevodu Katarine Gugić dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja