Budi dio naše mreže

U crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu u ponedjeljak, 23. siječnja, predstavljen je Hattrick don Damira Stojića, odnosno komplet knjiga „My propovijedi“ za liturgijske godine A, B i C. Knjige sažimaju višegodišnje nedjeljne propovijedi i promišljanja kojima je don Damir obogaćivao vjernike na misi.

/ mp

Na početku predstavljanja knjige, okupljene je pozdravio glavni urednik izdavačke kuće Salesiane, Matija Janeš, koji je objasnio proces stvaranja knjige, bogatstvo koje su urednici i suradnici dobili pri stvaranju te doprinos koji su dale dvije suradnice pri pretipkavanju i lekturi propovijedi.

„Gospođa Sanja Bućan snimala je propovijedi na vlastitu inicijativu i obratila se našem uredniku don Mihovilu Kurkutu sa željom da se propovijedi objedine i objave kao knjiga. Sanja nam je otkrila kako je njoj samo pretipkavanje bilo jedno jako duhovno iskustvo. Spomenuo bih i Luciju Pekić koja je napravila lekturu i dala velik doprinos da se ova knjiga izda.“

O knjizi su govorili Rene Medvešek, kazališni glumac i profesor, Zrinka Jelaska, profesorica hrvatskog jezika i autor don Damir Stojić.

„Don Damir često govori dajući osobne primjere, a to je iskustvo koje ljudima jako treba. On nas upoznaje sa svojim bitkama i slabostima koje svi imamo i koje su sastavni dio našeg života i vjere. To nas čini jednim s njim. Koristi se duhovitostima i uvijek koristi sve primjereno u onoj suštini koju želi reći. Spomenuo bih i jezične lapsuse koji ne smetaju u don Damirovim govorima jer on govori srcem, a to ga čini i dobrim govornikom“, istaknuo je Rene Medvešek.

Don Damir Stojić

Zrinka Jelaska spomenula je kako je don Damirova posebnost što voli isticati ljepotu svog poziva. U svojim propovijedima se često divi i slavi evanđelje. Na kraju predstavljanja don Damir je zahvalio sugovornicima i okupljenima na doprinosu i dolasku na misu svih ovih godina. Istaknuo je kako su „My propovijedi“ i djelo vjernika koji su sudjelovali na misnim slavljima i tako pomogli u stvaranju ovog vrijednog književnog djela.

Više o kompletu knjiga možete saznati OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja