Budi dio naše mreže

Program jubilarnih 30. Svečanosti Pasionske baštine zbog situacije s rastućom pandemijom te odredbama Nacionalnog stožera neće se moći u cijelosti održati, međutim, održat će se dio galerijskog programa od 20. do 31. ožujka, kako bi svojoj publici barem djelomično približili korizmeno ozračje i uveli u misterij Uskrsa. Glazbeni dio programa odgođen je za lipanj.

/ vbb

Program počinje u subotu 20. ožujka virtualnom izložbom “Simbolika tvarnog u zbilji puta križa”na mrežnim stranicama Muzeja Mimara. Izložba je postavljena u koncepciji i autorskom odabiru Stanka Špoljarića i Sande Bajzek.

Knjižnica Marija Jurić Zagorka, u ponedjeljak donosi izložbu Matka Antolčića, “Arma Christi, a dan kasnije Knjižnice grada Zagreba u auli Gradske knjižnice,  izložbu “Glazbom i slikom kroz Kristovu muku”.

Na toj će se izložbi predstaviti glazbena građa hrvatske i  europske pasionske baštine, te grafičkih listova i reprodukcija hrvatskih likovnih umjetnika. Autori izložbe su Andrea Šušnjar i Igor Pugelnik.

Galerija Šira u četvrtak, 25. ožujka, donosi izložbu studenata Akademije likovnih umjetnosti “Moj doživljaj muke” te izložbu radova Mihaela Kolarića “Put i Istina”.

Plakat 30. svečanosti Pasionske baštine

Glazbeni dio programa 30. Svečanosti Pasionske baštine održat će se od 5. do 15. lipnja 2021.
Program ovogodišnje Pasionske baštine  možete naći na sljedećoj poveznici www.pasionska-bastina.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja