Budi dio naše mreže

Knjiga "Zaljubljeni kapelan" patra Antuna Trstenjaka objavljena je u srijedu u izdanju Kršćanske sadašnjosti. Sadrži 62 priče koje je p. Trstenjak objavio u mjesečniku "Glasnik Srca Isusova i Marijina" u razdoblju od 2009. do 2019. Već mu je 2013. izdana knjiga "Božićna pomaranča - priče jednog svećenika" koja sadrži 40 priča kod istog izdavača.

/ mp

Kako je rekao p. Trstenjak u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu, novoobjavljenja knjiga sadrži 62 životne sudbine koje su dotakle njegov život.

“Za svaku priču potrebno je znati u kojem je ambijentu napisana. To su priče koje sam ja doživio ili čuo o njima možda samo nekoliko rečenica pa sam od toga napravio priču. Uz to potrebno je stvoriti i dijaloge. I to je moj posao kojeg radim deset godina, otkad sam otišao u mirovinu s HRT-a”, istaknuo je naš sugovornik.

Kako je rekao, knjiga će biti predstavljena najesen, a preporuča je svima budući da je knjiga za velike i male.

“Družim se s obiteljima već 30 godina budući da vodim Bračne vikende. Na tim susretima upoznao sam mnoge obitelji i njihove sudbine. Neke priče su i jako dramatične”,  poručio je p. Antun Trstenjak.

Zadovoljan je objavom nove knjige.

“Autor je uvijek sretan kad mu izađe knjiga, a to je kao kad se ocu i majku rodi dijete”, poručio je naš sugovornik.

Bilješka o patru Antunu Trstenjak

Diplomirao je na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 1973. Na HRT-u je od 1991, najprije urednik redakcije religijske kulture, a od 1995. urednik Programa religijske kulture. Organizirao je prvi izravni prijenos mise iz katedrale u Krku 1991. Iste godine ostvario prvi izravni prijenos križnoga puta s papom Ivanom Pavlom II. Prilikom svih triju posjeta Ivana Pavla II. u Hrvatsku bio je jedan od organizatora izvještavanja i komentatora. Na njegov je prijedlog HTV prvi put u povijesti papinskih putovanja ostvario tzv. maraton, izravni prijenos papina puta od zračne luke do zagrebačke katedrale. Sudjelovao je u stvaranju brojnih religijskih emisija (U početku bijaše riječ, Mir i dobro, Hrvatske katoličke misije, Hrvatski duhovni velikani, Duhovni izazovi, Ekumena).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja