Budi dio naše mreže

Festival namijenjen najmlađim knjigoljupcima počeo je u utorak u Pazinu. Završava u četvrtak, a do tada djecu očekuje još puno iznenađenja.

/ Vesna Živko

Cijeli je Pazin u znaku ovce u kutiji – zaštitnog znaka festivala slikovnica. Primjerice, u četvrtak će izlozi pazinskih trgovina biti okićeni slikovnicama, “Ovca u kućici” naziv je programa koji će biti održan na Trgu slobode, “Ovca u školi” program je koji će se održati u Osnovnoj školi Pazin. U sklopu programa “Pazi, slikovnica!” djeca su mogla naučiti kako se postaje ilustrator, a moći će također  doznati kako izraditi ilustraciju pomoću mobilne aplikacije. Sutrašnji posljednji dan festivala počinje predstavljanjem finalista nagrade “Ovca u kutiji” na travnjaku ispred gradske knjižnice u 9,30, a završava programom “Pazin kao slikovnica” – književnom šetnjom Pazinom koja počinje u četvrtak, 16. rujna, u 18 sati na glavnom trgu ispod sati.

Čitanje slikovnica najmlađima/ Foto: Facebook

Najljepše hrvatske slikovnice oslikava i piše akademska slikarica i ilustratorica Manuela Vladić Maštruko,  najnagrađivanija autorica slikovnica – do sada je osvojila četiri nagrade “Ovca u kutiji”. Napisala je i oslikala 13 slikovnica, a prema prvoj “Pužić slikar” režirala je svoj prvi animirani film. U sklopu programa “Pobjednička ovca” u pazinskoj srednjoj školi u četvrtak u podne predstavit će sve četiri nagrađene knjige. 

Akademska slikarica i ilustratorica Manuela Vladić Maštruko/Foto: Facebook

Festival slikovnice Ovca u kutiji proizašao je iz istoimene književno-likovne nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu, a dodjeljuje se od davne 2005. godine. Nagrada se sastoji od skulpture “Ovca u kutiji.” Jedina je to nagrada u Hrvatskoj u kojoj stručni žiri sastavljen od književnika, kritičara i ilustratora pregledavaju i vrednuju cjelokupnu godišnju produkciju slikovnica.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja