Budi dio naše mreže

Akcija uključuje popuste do 30 % na niz naslova tematski vezanih uz obitelj, na čelu s apostolskom pobudnicom pape Franje, “Amoris Laetitia”, a traje do 30. lipnja.

/ im

“Radost ljubavi koja se živi u obiteljima također je radost Crkve. Kao što su primijetili sinodski oci, usprkos brojnim znakovima krize braka, ‘želja za obitelji i dalje je živa, osobito među mladima, ii z toga Crkva crpi nadahnuće’. Kao odgovor na tu težnju ‘kršćanski navještaj o obitelji uistinu je radosna vijest”, stoji na početku apostolske pobudnice Amoris laetitia pape Franje. Naime, 19. ožujka 2021., pet godina nakon objavljivanja Amoris laetitia, papa Franjo proglasio je Godinu obitelji koja će trajati do 26. lipnja 2022. u prigodi 10. svjetskog susreta obitelji na kojemu sudjeluje i Papa.

Godina obitelji – Amoris laetitia dobra je prilika da sazriju plodovi sinoda o obitelji (održanih 2014. i 2015. godine), ne samo na različitim područjima Crkve, nego i u samoj obitelji. Na tom tragu, kako bi se pobudnica, ali i ostala literatura vezana uz (kršćansku obitelj) što lakše dovela do stola same obitelji, Kršćanska sadašnjost pripremila je akciju naziva Obitelj – radost ljubavi u čiji je fokus stavila knjige tematski vezane uz obitelj. Akcija uključuje popuste do 30 % na niz knjiga, čije se cijene kreću od 30 kuna nadalje, a traje do 30 lipnja u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti.

Među sniženim naslovima našla su se tako i sljedeća izdanja:

Amoris Laetitia – Radost ljubavi, Papa Franjo – 35 kn (umjesto 50 kn)

Dom ljubavi i kršćanske radosti, Anton Tamarut – 63 kn (umjesto 90 kn)

Živi što jesi. Biblijski ženski likovi kao arhetipi, Anselm Grün i Linda Jarosch – 42 kn (umjesto 60 kn)

Boriti se i ljubiti. Muškarac u biblijskoj perspektivi, Anselm Grün – 42 kn (umjesto 60 kn)

Što je to obitelj?, Fabrice Hadjadj – 108 kn (umjesto 120 kn)

Obiteljsko lice Crkve, Anton Tamarut – 84 kn (umjesto 120 kn)

Zašto se vjenčati kad već živimo zajedno?, Alain Quilici i Denis La Balme – 49 kn (umjesto 70 kn)

Prirodno reguliranje začeća, Josef Rötzer i Elisabeth Rötzer – 32,20 kn (umjesto 46 kn)

Osim promišljanja o obitelji u užem smislu, u izabranim naslovima u sklopu ove akcije čitatelj će naići na filozofska, teološka razmatranja o obitelji, braku, odgoju, djeci i mladima, slici obitelji u Bibliji te o obiteljskom licu Crkve, o ženama i muškarcima te njihovim biblijskih arhetipima i šire, a ipak s jednom okosnicom – obitelji i obiteljskim domom “kao svijećnjakom”.

“Ona /obitelj/ nije stvar među drugima, ona je žarište, ognjište, dom; nije ‘nepristupno ognjište’, nego ognjište koje zrači. Ognjište, slikovito rečeno, nije predmet koji se pokazuje u perspektivi, nego polazište s kojega se otvara perspektiva. Ognjište je i neki oganj, to jest svjetlost i toplina, dakle nešto je što se ne osvjetljuje s pomoću nečega drugoga, nego dobiva svjetlo od sebe, očituje se u sebi. Time hoću reći da je obitelj, već prije nego što je predmet mišljenja, polazište od kojega smo krenuli razmišljati. Često se na to zaboravlja, kao što zaboravljamo na tlo ne videći ono što nas drži i gura naprijed”, piše Fabrice Hadjadj u sjajnoj knjizi Što je to obitelj?

Sve naslove na akciji Obitelj – radost ljubavi pogledajte ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja