Budi dio naše mreže

Novi mjuzikl Ansambla Kolbe 'Tamo gdje je ljubav' bit će praizveden 15. rujna, a svečana premijera održat će se 17. rujna na zagrebačkom Svetom Duhu, najavio je u ime Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualca duhovnik Ansambla Kolbe fra Vladimir Vidović u emisiji HKR-a 'Aktualno'.

/ mb

Libreto za mjuzikl ‘Tamo gdje je ljubav’ napisali su Marijana Nola i Robert Bošković na temelju neobjavljenog dramskog teksta ‘Obitelj – U sjenu Tvojih krila’ autorice Larise Kramer, glazbu potpisuje obitelj Bardun, a koreografiju Rebeka Čuljak. Pripreme za mjuzikl traju već više od godinu dana i bilo je dosta zahtjevno pronaći brojne osobe koje su uključene. „Svi izvođači mjuzikla su amateri, ostali suradnici su profesionalci, a svi su volonteri i zaljubljenici u kazališnu umjetnost koji, u današnjem svijetu kada sve gledamo kroz materijalnu korist, rade iz ljubavi i na slavu Božju”, istaknuo je fra Vladimir Vidović.

Mjuzikl ‘Tamo gdje je ljubav’ stavlja u središte obitelj. Ideja je prikazati kršćansku obitelj koja se suočava s izazovima i problemima današnjega vremena. Nadahnuće smo pronašli u brojnim govorima pape Franje kao i crkvenim dokumentima koji govore o obitelji u suvremenom svijetu. „Kao neke od problema s kojima se suvremena obitelj susreće, mi smo izabrali problem ovisnosti o alkoholu i o kockanju te rastavu braka. Kako kroz mjuzikl, kao zahtjevnu kazališnu formu, prikazati posrnuće osobe, a s druge strane prikazati da postoji netko tko je jači i veći od svih naših problema i koji to sve izvede na pravi put, ali traži se i čovjekov angažman – to je poruka mjuzikla i ona je usmjerena prema vječnosti i prema Bogu”, kazao je fra Vladimir Vidović.

Od svoga utemeljenja Ansambl Kolbe ima za cilj evangelizaciju putem kazališne umjetnosti. U tom smislu mjuzikl ‘Tamo gdje je ljubav’ predstavlja iskorak Ansambla u kreativnom stvaranju. Do sada je Ansambl radio mjuzikle koji su u središtu imali svetačku osobu. Mjuzikl ‘Život za život’ je o sv. Maksimilijanu Kolbeu, ‘Svetac svega svijeta’ je o sv. Antunu Padovanskome, a prvi mjuzikl ‘Uskrsli’ iz 2016. je o Isusu Kristu. „Ovoga puta odlučili smo se za aktualnu temu – obitelj, odluka nije bila laka jer smo izgubili onaj sigurni okvir koji smo imali kada su mjuzikli bili posvećeni svetim osobama”, kazao je u emisiji Aktualno HKR- a fra Vidović. Također je istaknuo da je izazova bilo jako puno, da su napasti velike i da još uvijek traju, no to je znak da radimo nešto vrijedno.

Ansambl Kolbe predstavlja jedinstvenu pojavu u svijetu kazališne umjetnosti u Hrvatskoj jer komunicira kršćanske, evanđeoske i univerzalne poruke. Mjuzikl ‘Tamo gdje je ljubav’ u očima i srcu onih koji ga gledaju budi čežnju i potrebu da svoj život učiniti ljepšim, boljim i istinitijim, a to je upravo ono što nedostaje mnogim suvremenim predstavama, kazao je fra Vidović.

Poslije praizvedbe i premijere mjuzikl će se moći pogledati u Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu u listopadu, studenom i prosincu. Ulaznice će se moći nabaviti pola sata prije predstave ili u župnom uredu župe sv. Antuna Padovanskoga.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja