Budi dio naše mreže

Ovih dana iz tiska je, u izdanju nakladne kuće Treći dan i Hrvatskog katoličkog zbora „MI“, pod naslovom „Što je kardinal poručio mladima“, tiskana glasovita poslanica kardinala Franje Kuharića „Kako je lijep čist naraštaj“.

/ lp/IKA

Povod za ponovno izdanje ove Poslanice je njezina aktualnost i nakon trideset pet godina, ali i zagrebački Susret hrvatske katoličke mladeži.

Knjiga kao dar i pastoralno pomagalo

Knjiga „Što je kardinal poručio mladima“ bit će zgodno pastoralno pomagalo, ali i prikladan dar prvopričesnicima i krizmanicima. Predgovor za knjigu napisao je prof. dr. Božo Skoko i istaknuo: „Poslanica „Kako je lijep čist naraštaj“ koju vam prigodno, uoči ovogodišnjeg Susreta hrvatske katoličke mladeži 2020. u Zagrebu, darujemo pod naslovom „Što je kardinal poručio mladima“, pokazuje njezinu aktualnost i za vrijeme u kojem živimo.

Zašto kardinalove riječi odolijevaju zubu vremena i zašto nadilaze vrijeme u kojem je napisana? Zato što ih temelji na vječnom Kristovom učenju i govoru srca, koje se ne opterećuje vremenskim (ne)prilikama. Njegove riječi pokazuju kako istine kršćanske vjere nadilaze privremene režime, političke okolnosti i društvene izazove, a problemi mladih ostaju slični, kao i očekivanja od života. Pokazuju kako je jednako teško biti moralan i čestit. Izazovi mijenjaju imena i izvore, ali ostaju podjednako štetni. Kardinal Kuharić, koji se nalazi na stazi svetosti, danas hrvatsku mladež zagovara na Nebu, a njegove riječi zvone kao poticaj i opomena, kao riječ nade i ohrabrenja, ali i podsjetnik na to što je važno, a što prolazno, u kojim god vremenima živjeli.“

Nova knjiga – poslanica kardinala Kuharića

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja