Budi dio naše mreže

Činjenica je da dobra, kvalitetna literatura, čak i na razini dječjega doživljaja, može biti sjajan izvor moralnog, intelektualnog i emocionalnog razvoja. Danas, kada je diljem svijeta preporuka – ostati doma – čitanje kao biblioterapija nameće se kao ideja u pravo vrijeme. Kršćanska sadašnjost stoga, u povodu Noći knjige, 23. travnja, izdvaja poseban popust za niz djela, uz akcije koje su već u tijeku.

/ mp

Na društvenim mrežama Kršćanske sadašnjosti i revije Kana organizirat će se i dvije darovne akcije. U akciji “Reci mi što čitaš” čitatelji su pozvani slati fotografiju knjige duhovne/teološke tematike koju trenutno čitaju/su pročitali/namjeravaju pročitati kod kuće, a u akciji “Knjiga nad knjigama” moći će u komentar napisati najdražu biblijsku knjigu i biblijski citat koji im se utisnuo u pamćenje i na neki ih način obilježio. Kršćanska sadašnjost podsjeća i na Bibliju kao knjigu nad knjigama, kao i na uvijek dostupnu Bibliju online. A dok su vrata knjižara zatvorena, čitatelji su pozvani „prošetati“online bibliotekom biblijskih izdanja, od kojih su neka i na istaknutoj akciji.

Tijekom cijeloga dana na Facebooku Kršćanske sadašnjosti čitatelji će moći uživati u izabranim ulomcima iz knjiga koje su na akciji, prigodnim citatima i dinamičnom poticajnom sadržaju s jednim zajedničkim nazivnikom: ljepoti pisane riječi i, dakako, Riječi.

Uz Noć knjige 23. i 24. travnja 2020. na posebnoj su akciji sljedeći naslovi:

Izvori sreće. O umjetnosti dobrog života (Alois Kothgasser,Clemens Sedmak), Dubina spolova. Mistika tijela (Fabrice Hadjadj), Dom ljubavi i kršćanske radosti, (Anton Tamarut), Milosrđe u oca Pija, (Stefano Campanella), Novi ateizam. Deset argumenata koji ne drže vodu? (Michael Poole), Ovo je je naša vjera. Tumačenje Creda (Dionigi Tettamanzi), Poruke mladima. Mali rječnik za mlade (Papa Franjo), Snaga tišine. Protiv diktature buke (Robert Sarah/Nicolas Diat), Za vas dvoje (Anselm Grün)

Neki autori spomenutih naslova dali su intervju KS-ovoj kršćankoj obiteljskoj reviji Kana, kao primjerice s Fabrice Hadjadj i Anselm Grün. Uz Noć knjige 2020. na KS-ovim društvenim mrežama čitatelji će moći vidjeti i ulomke iz razgovora s Hadjadjom, dok je intervju s Grünom dostupan u digitalnoj verziji Kane koja je čitateljima ovoga mjeseca darovana za besplatno čitanje.

Čitaj, jer – #sknjigomnisiizoliran!

BANNER MANIFESTACIJE Izvor: www.nocknjige.hr

S porukom S knjigom nisi izoliran! zaštitno lice ovogodišnje Noći knjige je knjiški patuljak – Čituljak. Svečano otvaranje Noći knjige održavalo se proteklih godina u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a ove mu je godine domaćin trebao biti grad Rijeka, međutim zbog koronavirusa održat će se na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije te na Facebook stranici Noći knjige You Tube kanalu Noći knjige. U specijalnoj emisiji u 19:20 sati bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja