Budi dio naše mreže

Zagrebački park Zrinjevac i ove se godine na dva tjedna pretvara u najpoželjniju plažu grada, zahvaljujući jedinstvenoj manifestaciji promocije knjige i čitanja - More knjiga. Riječ je o manifestaciji koja će od danas do 14. srpnja ponuditi Zagrepčanima i njihovim gostima bogat program književnih susreta, promocija i književnih radionica ali i dobre zabave u jedinstvenom ozračju središnje gradske oaze.

/ kv

Ana Marija Žužul, kreativna direktorica Mora knjiga

Manifestaciju More knjiga već petu godinu organizira izdavačka kuća Lumen s ciljem buđenja interesa za svijetom knjiga i čitanjem. ”More knjiga osmišljeno je kao spoj umjetnosti i zabave kroz program koji posjetiteljima nudi uživanje u velikom broju besplatnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke”, istaknula je u razgovoru za Hrvatski katolički radio kreativna direktorica Mora knjiga Ana Marija Žužul.

”Imamo više od 300 naslova koji se mogu uzeti s police i čitati. Knjige se prodaju po sajamskim cijenama, a uz čitanje se može popiti i koktel inspiriran knjigom. Manifestacija More knjiga nastoji na drugačiji i inovativan način popularizirati knjigu i potaknuti što veći broj ljudi na čitanje. Uz promociju kulture čitanja, ovim projektom želimo integrirati i ostale aspekte umjetnosti. Tako imamo filmske projekcije i druženje s umjetnicima. Mladi umjetnici će na licu mjesta oslikavati platna na temu čitanja i na temu ovogodišnjeg Mora knjiga, a to je intergalaktično putovanje.”

Kao posebno iznenađenje ovogodišnjeg programa za sve ljubitelje dobre literature organizatori su najavili novi roman popularnoga pisca Georgea R. R. Martina, autora serijala “Pjesma Leda i Vatre” po kojem je snimljena slavna serija “Igra prijestolja”. Zainteresirani posjetitelji imat će priliku kupiti najiščekivaniju knjigu godine 4. srpnja u 18 sati u zagrebačkoj knjižari Arkadija.

U programu su i predstavljanja Kristoffova romana “Živoliki” i Gortnerove “Carice Romanovih”, kao i knjige”Televizijski program” Damira Matkovića, u kojoj taj dugogodišnji televizijski novinar piše o procesu proizvodnje televizijskog programa, o najvećim svjetskim proizvođačima programa te sažeto iznosi povijest i razvoj temeljnih televizijskih žanrova.

Kao važan programski segment Ana Marija Žužul izdvojila je i aktivnosti u sklopu nacionalne kampanje za poticanje čitanja djeci “Čitaj mi”. ”Djeci će slikovnice čitati književna teoretičarka Marija Ott Franolić, a nakon čitanja s djecom vježbat će se njihove predčitačke vještine. Osim klasika “Oprostite, jeste li vi vještica”, čitat će priču o čitateljima “Uljuđeni vuk” (Becky Bloom i Pascal Biet), kojeg će nadopuniti “Atlasom pustolovina” Lucy Letherland; priču o pravu na različitost Pascala Bieta “Izgubio se jedan zeleni pas”, te priču o čuđenju i želju za novim znanjima “Mjesečeva splav” (Sanja Lovrenčić i Pika Vončina). Radionice su u programu 2., 4., 8. i 10. srpnja u 17 sati.”

Ovogodišnje izdanje Mora knjiga, čiji dizajn prostora ponovno potpisuje umjetnik Mario Miše, pretvorio je omiljeni zagrebački park u intergalaktičnu plažu, a svi posjetitelji mogu otputovati u svijet knjiga i dalekih galaksija svakoga dana od 10 do ponoći.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja