Budi dio naše mreže

"Nedostajat će nam okupljanje oko euharistijskoga stola. No, kršćanska tradicija na istu ravan stavlja 'stol riječi' za kojim smo zajedno svaki put kad se hranimo riječi Božjom, ne tek kao čitatelji te riječi, nego kao dionici vazmenoga otajstva Isusa Krista", poručuju iz Kršćanske sadašnjosti, pozivajući vjernike da osnaže svoje iskustvo vjere čitanjem dobre kršćanske literature.

/ ps/IKA

U ovom vremenu prolazne kušnje, kada su mnoga vjerska okupljanja i sudjelovanje na svetoj misi ukinuta, Kršćanska sadašnjost poručuje vjernicima da se okupe oko “stola riječi” te da osnaži svoje iskustvo vjere čitajući dobru kršćansku literaturu.

Teologija nije privilegij samo za neke. Svaki kršćanin je teolog.

“Čitajući, razmišljajmo zajedno o naravi, snazi i dubini naše vjere, ali i o kulturi naše vjere kojoj upravo na izvanredan način doprinosi kršćanska literatura. Uljudbena i humana solidarnost, koju su kršćani pozvani očitovati upravo u situacijama poput ove s kojom smo sada suočeni, prilika je za izgradnju vlastite kulture vjere kojom možemo oplemeniti sva ljudska nastojanja na putu božanske preobrazbe ljudske povijesti i svega što je od Boga stvoreno”, poručili su.

Također ističu kako u ovim vremenima se čovjek bavi pitanjima s kojima se često i ne suočava te su vjernici pozvani produbiti svijest o stvarnosti u kojoj žive. “O toj stvarnosti na razini spoznaje najpouzdanija informacija je ona teološka. Teologija nije privilegij samo za neke. Svaki kršćanin je teolog”, tvrde.

Na tom tragu, pozivaju vjernike da istraže koje teološke sadržaje koje nude u svojoj nakladi, koji su dostupni putem web-knjižare, a nude i razne akcije i dostavu. Također nude savjete pri biranju tekstova, stoga oni koji tek započinju put čitanja teoloških i duhovnih sadržaja mogu znati od kuda početi, a oni koji su se već susreli s njima mogu dobiti najnovije preporuke.

Čitanje riječi Božje po preporuci hrvatskih biskupa ujedno je način prevladavanja poteškoća povezanih s nemogućnošću sudjelovanja vjernika u liturgijskim slavljima.

“Nećete pogriješiti ni s odabirom izdanja iz područja duhovnosti, u kojima možete otkrivati poticaje toliko potrebne za nadu i optimizam koji bi u vremenima poput ovih mogli biti u ozbiljnoj kušnji. No, ne zaboravite najvažnije, a to je riječ Božja! Zbog novonastale situacije, čitanje riječi Božje po preporuci hrvatskih biskupa ujedno je način prevladavanja poteškoća povezanih s nemogućnošću sudjelovanja vjernika u liturgijskim slavljima”, poručili su iz nakladničke kuće.

Ojačani Božjom riječi zasigurno ćete lakše odgovoriti svim izazovima koji se sada postavljaju pred vas.

“Nedostajat će nam okupljanje oko euharistijskoga stola. No, kršćanska tradicija na istu ravan stavlja “stol riječi“ za kojim smo zajedno svaki put kad se hranimo riječi Božjom, ne tek kao čitatelji te riječi, nego kao dionici vazmenoga otajstva Isusa Krista”, poruka je Kršćanske sadašnjosti. “Ojačani Božjom riječi zasigurno ćete lakše odgovoriti svim izazovima koji se sada postavljaju pred vas i sve kojima ste pozvani pružiti utjehu i rasplamsati tako potrebnu nadu”.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja