Budi dio naše mreže

Znate, kad 365 večeri čujete „Isus te voli“ nešto se dogodi u čovjeku, nešto se slama, nešto se budi. Revolucija! Tako jednostavno. Ta je rečenica slomila razne duhove u meni i mojoj subraći. Neki nisu izdržali snagu Imena i snagu Ljubavi te su otišli negdje drugdje.

/ ts

Možemo se različito boriti s duhovnim, ali uvijek isključivo duhovnim oružjem. „Ovaj se rod može pobijediti samo postom i molitvom“, rekao je jednom Učitelj svojim apostolima… Sjećam se našega duhovnika u novicijatu, oca Augustina, čije knjige možemo nabaviti i u nas. On je, dakle, svaku večer prije spavanja obilazio sobe i svakomu je novaku (redovniku na početku formacije) govorio umjesto „laku noć“ ovo: „Isus te voli“.

Znate, kad 365 večeri čujete „Isus te voli“ nešto se dogodi u čovjeku, nešto se slama, nešto se budi. Nikada to prije nisam čuo pa me šokiralo. Pomalo sam uvidio, ako me neki od poglavara nije volio, ili prijatelj, ili neki vjernik u crkvi: uvijek me i bezuvjetno voli – Isus! Revolucija! Tako jednostavno. Ta je rečenica slomila razne duhove u meni i mojoj subraći. Neki nisu izdržali snagu Imena i snagu Ljubavi te su otišli negdje drugdje.

Strahovito sam zahvalan ovomu svetomu svećeniku na toj „Isus te voli“ – katehezi i seminaru, tribini i evangelizaciji, egzorcizmu i blagoslovu. Možda to trebamo reći jasno i glasno svakomu bogopsovaču, kockaru, dileru, ovisniku o pornografiji, aborteru? Možda im trebamo to i višestruko ponoviti? Možda trebamo, konačno, tako i živjeti – pokazujući svima s nekim drugim duhovima u sebi – ljubav, Božju ljubav? Možda konačno trebamo shvatiti da nismo bolji od nikoga koga smatramo gorim!

Gornji tekst je izvadak iz knjige p. Marka Glogovića ‘Grešnicima ulaz dopušten‘. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige vrijedi isključivo za portal hkm.hr. Knjigu možete nabaviti ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja