Budi dio naše mreže

Alan Hržica je s bendom održao koncert u crkvi sv. Kilijana u Wiesbadenu u Njemačkoj u subotu, 25. lipnja u crkvi ispunjenoj vjernicima koji su pjevali i slavili Boga.

/ dt

Nakon lijepog koncerta u Ulmu (Njemačka) Alan Hržica je sa svojim bendom održao koncert i u crkvi sv. Kilijana u Wiesbadenu u subotu, 25. lipnja. Crkva je bila ispunjena vjernicima koji su već na prvoj pjesmi ustali na noge i svim srcem slavili Gospodina. Takva predivna slavljenička atmosfera trajala je puna dva sata. Predgrupa Alanu bile su Sestre Radoš koje su također oduševile prisutne svojim nastupom.

Organizator događaja bio je fra Kristijan Montina koji je, kako ističe Hržica, uistinu napravio veliki posao u organizaciji te se moglo primijetiti opće zadovoljstvo i zahvalnost njegovih župljana. Dan poslije, u nedjelju ujutro, fra Kristijan predvodio je sv. Misu dok je Alan Hržica kasnije svojim duhovnim nagovorom potaknuo vjernike na aktivan i posvećeni život u vjeri.


Alan Hržica s bendom se u Zagreb vratio prepun dojmova iz ove Hrvatske katoličke misije. Nakon Njemačke očekuje ih turneja po Hrvatskoj u listopadu.

Inače, Hrvatska katolička misija Wiesbaden nalazi se u Rajnsko-majnskom pastoralnom području, a djeluje u sklopu Biskupije Limburg.

Prvi voditelj misije je bio fra Ivon Menđušić (1971.-1974.), a kasnije je misiju vodio franjevac konventualac fra Vladimir Feldin (1974.-1980.). Nakon toga pastoralna se skrb povjerava franjevcima Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru, a kao voditelji misije djelovali su: fra Ante-Luka Čotić (1980.-1986.), fra Nediljko Jerkan (1986.-1988.), fra Augustin Vlašić (1988.-1997.), dr. fra Ante Bilokapić (1997.-2016.). Od 2016. do 2018. voditelj je misije franjevac Franjevačke provincije Bosne Srebrene dr. fra Miron Sikirić.

Misiju od studenoga 2018. vodi fra Kristijan Montina, član iste provincije.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja