Budi dio naše mreže

Pedeseta obljetnica svećeničkog ređenja o. Ivana Gerovca, SI, proslavljena je u nedjelju 4. prosinca 2022. u župnoj crkvi Mary Star of the Sea (Marije Zvijezde mora) na poluotoku San Pedru u Los Angelesu u Kaliforniji.

/ tg/IKA

Misu je predslavio župnik Maurice Harrigan, a suslavila su još četvorica svećenika – Charbel Grbavac, Ivan Jordan, Patrik Foutts i Petar Arnodi.

Po završetku misnog slavlja svečanost se nastavila u dupkom punoj župnoj dvorani.

Foto: Nada Pritisanac Matulich

Proslavu je uveličao Hrvatski crkveni zbor.

Foto: Nada Pritisanac Matulich

U zahvalu za milosti koje je o. Gerovac podijelio s vjernicima, održani su prigodni govori. Slavljeniku su uz govore predana priznanja i zahvale. U ime nacionalne organizacije Američkoga hrvatskog kongresa priznanje mu je predao Emil Sunjara, a u ime udruženja Velike Gospe Natalie Sutlovich.

Foto: Nada Pritisanac Matulich

Proslavu je organizirao predsjednik Hrvatskoga katoličkog društva Mario Juravich. Uz obljetnicu o. Gerovca, proslava je održana i u povodu spomendana sv. Nikole Tavelića, zaštitnika Hrvatskoga katoličkog društva. Juravich je također uručio priznanje jubilarcu za svu podršku i duhovnu skrb koju je velikodušno pružao surađujući s hrvatskom zajednicom u San Pedru. Zajednica broji više od 35 tisuća Hrvata.

O. Ivan, vidno dirnut čestitkama i dobrim željama, zahvalio je svima za čestitke i organizaciju svečanosti upriličene za zlatnu obljetnicu njegovoga svećeništva.

Foto: Nada Pritisanac Matulich

O. Ivan Gerovac rođen je i odrastao u Zagrebu. Redovnički život u Družbi Isusovoj započeo je 1962. godine. Za svećenika je zaređen 1972. godine. Od 1970. godine spremao se za misije u Africi. U Dublinu u Irskoj studirao je teologiju i „Community Development“. Studij teologije nastavio je u Rimu te je prošao tečaj medicine za misionare. Svečane zavjete položio je 1983. u Rimu nakon posljednje probacije koju je prošao u Hrvatskoj, Francuskoj i Italiji. Doktorirao je u Rimu 1984. U misijama djeluje od 1978. godine.

Nakon 25 godina misionarskog rada u Africi, o. Gerovac je došao 2003. u Župu Mary Star of the Sea – San Pedro. Kao pomoćnik župnika djelovao je do sredine 2012. godine, kada je imenovan za upravitelja Hrvatske župe sv. Ante u Los Angelesu. Godine 2015. se kao umirovljen svećenik vratio u župu Mary Star of the Sea. Uz pastoralno djelovanje u župi, s naglaskom za hrvatski i talijanski puk, pomaže također u obližnjoj bolnici i djeluje kao kapelan u službi američke avijacije u Los Angelesu.

Foto: Nada Pritisanac Matulich

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja