Budi dio naše mreže

Kanada - 350 folkloraša pozdravilo Hrvatsku uz 30. obljetnicu pjesme "Ne dirajte mi ravnicu"

Tijekom misnog slavlja održanog prošle nedjelje u sklopu 42. Hrvatskog folklornog festivala zapadne Kanade, više od 350 sudionika u narodnim nošnjama uz pratnju tamburaša izvelo je pjesmu "Ne dirajte mi ravnicu".

/ fe

Više od 350 sudionika 42. Hrvatskog folklornog festivala u prepunoj crkvi Prečistog srca Marijina u Vancouveru pjevalo je pjesmu “Ne dirajte mi ravnicu”.

Obučeni u narodne nošnje, mladi i stariji uz pratnju tamburaša, ovim su činom pozdravili domovinu Hrvatsku uz spomen na 30. obljetnicu nastanka pjesme “Ne dirajte mi ravnicu”. Okupljenima se prije izvedbe pjesme obratio župnik fra Slaven Milanović Litre koji je rekao:

“Svakome od nas je glazba draga. Mnoge pjesme obilježile su naše živote. Sami znate da se ove godine obilježava 30 godina od jedne prekrasne pjesme koja je postala drugom himnom naše domovine, a ta pjesma zove se “Ne dirajte mi ravnicu. Naš dragi Miroslav Škoro napisao je tu pjesmu prije 30 godina, a mi ćemo iz Vancouvera poslati jednu čestitku našoj domovini i našem dragom Škori. Pjevamo pjesmu i zahvaljujemo na 30 godina te pjesme za koju sam duboko uvjeren da će trajati još godinama pa i naraštajima”, rekao je vlč. Štefanec.

Kako je izvedba zvučala poslušajte u nastavku.

 

 

 

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja