Budi dio naše mreže

40. obljetnica posvete crkve i Hrvatskog katoličkog centra „Marija kraljica Hrvata“ i 25. obljetnica svećeništva voditelja centra fra Ive Tadića.

/ im

Hrvatska katolička zajednica u Wollongongu u prošlu nedjelju proslavila je 40. obljetnicu posvete crkve i Hrvatskog katoličkog centra „Marija kraljica Hrvata“ te 25. obljetnicu svećeništva voditelja centra fra Ive Tadića, prenosi Dijaspora.hr.

Više od 350 vjernika sudjelovalo je na svečanoj svetoj misi koju je predvodio biskup mons. Brian Mascord uz koncelebraciju franjevačkog provincijala fra Phillipa Miscamblea, delegata Hrvatske inozemne pastve za Australiju i Oceaniju fra Davora Dominovića, voditelja hrvatskih katoličkih centara iz Canberre, Summer Hilla, St Johns Parka i Brisbanea te lokalnih župnika s područja Wollongonga i kapelana nacionalnih zajednica. Na misi je propovijedao profesor fra Ante Vučković iz Splita.

“Na svetoj misi zahvalili smo Bogu za sva dobra koja nam je dao u ovom našem centru. Također smo zahvalili svim dobrim ljudima posebno iz prvog pastoralnog odbora na čelu s pokojnim fra Stipom F. Šešeljom, kao i svima koju su doprinijeli izgradnji te održavanju naše drage i lijepe crkve i centra. Molili smo za njih i za pokojne svećenike koji su uz fra Stipu djelovali u ovoj misiji, fra Andreja Matoca i fra Dragu Prgometa”, javili su iz Hrvatske katoličke zajednice u Wollongongu.

Svetu misu svojim pjevanjem animirao je Jozo Franković i Hrvatska folklorna skupina „Vukovar“. Nakon misnog slavlja održana je svečana večera za više od 300 gostiju, na kojoj su, među ostalim, bili: gradonačelnik Wollongonga Gordon Bradbery, direktor vijeća multikulturnih zajednica Illawarre Chris Lacey, veleposlanica Republike Hrvatske Betty Pavelich, generalni konzul Ivica Glasnović te veleposlanik BiH Kemal Muftić.

Tijekom večere naši folkloraši iz hrvatskih folklornih grupa „Vukovar” i „Zagreb“ otplesali su nekoliko plesova, a sve prisutne uveseljavao je Tamburaški sastav „Pajdaši“.

“Koristimo i ovu prigodu da čestitamo svima 40. obljetnicu našega centra u Wollongongu i da svima zahvalimo na viziji i izgradnji. Također, fra Ivi čestitamo na srebrnom jubileju te mu želimo dug i ugodan život s nama ovdje u Australiji. Posebno velika hvala svima koji su doprinijeli u organizaciji ove svečanosti koja nas je sve ispunila ponosom i željom da još puno godina svjedočimo vjeru, radost, hrvatski identitet, jezik i kulturu, upravo onako kako su nam naši očevi i majke prenijeli”, napisali su na Facebook stranici HKC Wollongong.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja