Budi dio naše mreže

Na prvom albumu 'Pjesme o ljubavi' kantautorice, pjevačice i diplomirane pijanistice Lucije Zovko nalazi se i pjesma "Pozdrav Majci" za koju je ove jeseni snimljen i spot. Uz Luciju Zovko u pjesmi nastupa i Klapa Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika župe Gorica-Sovići iz Gruda, BiH.

/ vbb

Pjesma “Pozdrav Majci” je pohvala Gospi, istaknula je za naš portal Lucija Zovko. “Danas slavimo njezino Bezgrješno začeće – početak života koji je u cijelosti bio po Božjoj volji. Naša nas Crkva još jednom podsjeća na Gospinu važnost u Božjem planu spasenja čovjeka. Majka uvijek dariva i dijeli, pa tako i danas u Satu milosti. Na nama je, kao i uvijek, samo da prihvatimo milosti koje Bog preko svoje Majke izlijeva na naše živote.”

Riječ je o pjesmi koja je nadahnuta molitvom Anđeo Gospodnji i zahvala na Njezinu odgovoru na anđelovo navještenje: ‘Evo službenice Gospodnje. Neka mi bude po riječi tvojoj’, rekla je za laudato sama autorica.

Lucija Zovko i Klapa Bratovština / Foto: Josip Boban

“Dosad je spot imala samo ‘Pjesma o ljubavi’, posvećena pobijenim širokobriješkim franjevcima. Poticaj za snimanje spota upravo za pjesmu “Pozdrav Majci” dao je glazbeni producent albuma, Franjo Kraljević. Spot je smješten na lokacijama u Gorici i Sovićima te u staroj goričkoj crkvi, za koju se vezuje mnoštvo znamenitosti, a jedna od njih je čudotvorni kip Majke Božje. Čudotvorni, jer je prije nešto više od sto godina (1916.) prosuzio krupnom krvavom suzom, u vrijeme kad se tadašnji župnik fra Frano Bašadur Dobretić žestoko borio ne bi li narod odvratio od psovke. Videozapis je djelo Josipa Bobana, koji je i sam negdašnji član klape. Vokalni aranžman priredio je Anđelko Nikolić – voditelj klape, instrumentalni aranžman: Josip Vukoja, a spomenuti još treba i Antu Pejića, prvog tenora klape s kojim pjevam u duetu”, kaže Zovko.

Suradnja s Klapom Bratovština rezultat je dugogodišnjeg  i divnog prijateljstva.

“Klapa je dio Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika iz župe Gorica-Sovići, čija tradicija seže još iz sredine 19. stoljeća. Ne prođe ni jedan znamenitiji duhovni, kao ni kulturi događaj u ovoj župi da Bratovština ne da svoj obol, bilo pjesmom bilo na koji drugi način. Čuvari su tradicije svoga kraja, a klapa je nadaleko poznata. Supruga i mene s klapom veže dugogodišnje prijateljstvo te je ova suradnja samo prirodan slijed naših druženja.

Izvor: Facebook

Pjesma ‘Pozdrav Majci’ nalazi se na albumu ‘Pjesme o ljubavi’, koji je Lucija Zovko izdala u suradnji s diskografskom kućom ‘Laudato’. Sadrži deset domoljubno-duhovnih pjesama, posvećenih Bogu, Gospi, životu od začeća, braniteljima, bračnoj ljubavi i rodnoj grudi kroz vihor vremena. Sve pjesme napisao je Lucijin suprug Stanko i sve su povezane istom niti rodoljublja i bogoljublja.

Svojstveno je umjetnosti svakog vremena, pa i glazbenoj, da izražava svoje reakcije na vrijeme u kojem se nalazi. Što se tiče nas Hrvata u Bosni i Hercegovini, sada je pravo vrijeme za molitvu za našu zemlju”, govori Zovko.

Reakcije publike na ono što radi su jako dobre. Pohvale i dobronamjerne kritike poticaj su za budući rad.

Lijepo je čuti kako se ljudi pronađu u istim načelima i težnjama, lijepo je kad se osjeti ta povezanost. Lijepo je čuti da pjesme bivaju prigrljene, da netko u njima uživa, da ga na nešto dobro potiču. To im i jest smisao”, kaže Lucija Zovko te ističe kako za Božić planira objaviti novu, božićnu pjesmu. Više o tome, kaže, znat ćemo kad se na adventskom vijencu upali četvrta svijeća.

“Iznimno nam je drago što je ova talentirana kantautorica odabrala baš ‘Laudato’ diskografsku kuću, i tako svojim iznimnim darom obogatila kako nas tako, vjerujem, i sve one koji će u ovim pjesmama uživati”, rekla je direktorica diskografske kuće ‘Laudato’, Ksenija Abramović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja