Budi dio naše mreže

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji sa ženskim vokalnim sastavom "Kaliope" snimio je novi glazbeni video spot s pjesmom "Blagoslovljena".

/ hk/IKA

Ženski vokalni sastav “Kaliope” djeluje na području Grada Ivanca. Sastav “Kaliope”, što u prijevodu s grčkog jezika znači “lijepa glasa”, osnovan je 2008., a od postignuća mogu se pohvaliti prvom nagradom publike i prvom nagradom stručnog žirija na Domjanićevim večerima.

Glazba i tekst pjesme “Blagoslovljena” djelo je Doriana Škrobonje, dok je za aranžman uz Škrobonju zaslužna i Ela Canjuga.  Ideju, režiju i montažu glazbenog spota osmislio je Marin Gabelica, a snimatelji spota su bili Marin Gabelica i Dean Bubić.

U emisiji “Sacro ritam” Hrvatskoga katoličkog radija Ivan Trpimir Lozić iz Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije otkrio je kako su došli na ideju snimanja spota za pjesmu “Blagoslovljena”.

Kako je prošlo vrijeme Božića, a siječanj započinje lijepim blagdanom Marije Bogorodice, promišljajući baš o tome blagdanu odlučili smo snimiti spot upravo za tu pjesmu. Htjeli smo iskoristiti aktualnost teme pobačaja i ponuditi alternativu te govoriti o novom životu koji se rađa. Upravo o tome govori ova pjesma – o novom životu i blagoslovljenosti. Može se povezati s Djevicom Marijom koja je bila blagoslovljena od Boga da rodi našega Spasitelja. Stoga smo povukli paralelu s rođenjem djeteta u jednoj obitelj.

ŽVS Kaliope od 2014. u župi Ivanec organiziraju festival duhovne glazbe “O ljubavi ja pjevam”, a najčešće se predstavljaju raznolikim repertoarom na raznim koncertima, festivalima, eventima i vjenčanjima. Članice pjevačice ŽVS Kaliope su: Ela Canjuga, Lora Canjuga, Matea Huđ, Ivana Hunjet, Tihana Korpar, Vedrana Novak i Tanja Težak.

Spot je sniman u Varaždinu i Splitu, a u njemu su sudjelovali: Ela Canjuga, Lora Canjuga, Matea Huđ, Tihana Korpar, Vedrana Novak i Tanja Teža, te majka i beba: Tea i Maša Caktaš. Cijeloj realizaciji projekta doprinijela je obitelj Caktaš koja je ustupila stan za snimanje spota.

Producent cijelog ovog projekta je dr. don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije te duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu.

Naglašavamo i da će se kroz naredne mjesece snimljeni glazbeni spotovi u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije predstavljati u emisiji “Sacro ritam” Hrvatskoga katoličkog radija, a bit će dostupni javnosti i na stranicama Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije kao i na YouTube kanalu Ureda za pastoral mladih SMN.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja