Budi dio naše mreže

VIDEO Nova pjesma sestara Halužan: "Mladenačka je i ima univerzalnu poruku"

Na vratima smo došašća, a nova pjesma sestara Halužan stiže u pravo vrijeme. Pjesma "Kćeri i sinovi" govori o važnosti praštanja, a tekst i glazba nadahnuti su stihovima iz Matejeva evanđelja (Mt 5, 23-24). Radijska premijera ovoga spota bila je u HKR-ovoj emisiji "Sacro ritam" u četvrtak, 28. studenoga.

/ bg

Nije prošao ni dan od izlaska spota za pjesmu “Kćeri i sinovi” sestara Halužan, a pjesma već ima preko dvije tisuće pregleda.

Tekst pjesme napisala je Romana Bilaver, a nadahnuta je riječima iz evanđelja po Mateju (Mt 5, 23-24): “Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar.”

Sestre Halužan bile su gošće u HKR-ovoj emisiji “Sacro ritam”, urednika Slavka Nedića u četvrtak, 28. studenoga. Sestre su istaknule da je autorica pjesme, Romana Bilaver, darovita i maštovita. “Ima super ideje i od ničega stvori svašta. Romana je zaslužna za krajnji rezultat”, rekle su.

U emisiji je istaknuta i specifičnost pjesme. “Naš spot je jedan simboličan spot u kojem se koristi biblijski jezik – kćeri i sinovi. On je mladenački i ima univerzalnu poruku, staru koliko je star i čovjek. Sve što smo koristili u montaži je moderno i mladenački s aktualnim pitanjima praštanja i pomirenja”, poručuju sestre Halužan.

Glede samog snimanja spota, rekla su kako je bilo streno, no “kad radiš za Boga, progutaš knedlu i ideš dalje.” Sestre za svoje pjesme kažu da će sigurno nekoga utješiti. “Ova pjesma bila je veći izazov za razliku od prve dvije”, istaknule su.

Spot pjesme “Kćeri i sinovi” pogledajte ovdje:

 

Ključne riječi:
kćeri i sinovi sestre Halužan

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja