Budi dio naše mreže

Tony Cetinski u emisiji "More milosrđa" na Laudato TV poručio: "Danas svoj život živim na drugačiji način, uz intenzivniji život s Bogom."

/ hjb

U emisiji “More milosrđa” pjevač Tony Cetinski posvjedočio je svoju vjeru u Boga te govorio o određenoj prekretnici u životu na koncertu “Progledaj srcem” 2019. koji je, u organizaciji Laudata u Areni Zagreb okupio više od 18.000 ljudi. Poticaji koje je dobio na spomenutom koncertu pokrenuli su u njemu duhovnu snagu.

Odmah na početku gostovanja Tony je objasnio kako se ne osjeća kao zvijezda hrvatske estrade, tvrdeći da je sam pojam “zvijezda” krivo postavljen: “Osjećam se kao zvijezda samo u onom trenutku kada svoju situaciju mogu iskoristiti nekome za pomoć, kad nekome možeš napraviti nešto konkretno. Da vidiš osmijeh na licu drugome, posebno na djeci”, rekao je Cetinski.

Glazbu doživljava kao poziv, kao radost, a tek naknadno to mu je postao posao. Nitko u početku nije naslućivao da će postati glazbenik. Danas je pak jedan od najpoznatijih pjevača u Hrvatskoj. U razgovoru je detaljnije govorio o svojoj 30 godina dugoj glazbenoj karijeri, svojim usponima i padovima. U emisiji je posvjedočio svoju vjeru u Boga te o određenoj prekretnici u životu na koncertu “Progledaj srcem” 2019. godine: “Na tom sam koncertu pjesmu znao napamet. Doma sam je ponovio milijun puta, da ne bih nešto zaboravio. No, pola sata prije koncerta osjetio sam nekakav nemir. Danas znam što je bilo: tada smo slavili Boga. Tada nisam bio bitan ja, nego ono što će preko mene doći do publike”, započeo je svoje svjedočanstvo.

Tony Cetinski i Daniel Vorih / Foto: Laudato TV

Dodao je kako se nisu svi slagali da pjeva na koncertu, ali je on odlučio predati Bogu cijelu situaciju.

“Navikao sam na publiku i pune dvorane, ali ovo je bilo nešto drugačije. Pomolili smo se prije koncerta, a ja sam osjećao da me nešto prizemljuje. Dalo mi se do znanja da mi je nužna poniznost, što tada nisam mogao razumjeti”, pojasnio je Tony.

S obzirom na tremu koja se tada pojavila, odlučio je tekst pjesme ipak staviti pored sebe, u slučaju da nešto zaboravi: “Poniznost je bila glavna poruka za mene. Osjećao sam se kao da nikad nisam nastupao. U trenutku kad sam pjevao, tražio sam šalabahter po podu, a nisam ga mogao vidjeti jer je bio prekriven laticama ruža. Tad sam shvatio da se moram koncentrirati, ne oslanjati se na ništa drugo nego samo na svoj zadatak jer u tom nastupu nisam bio bitan ja”, nastavio je.

Kasnije je imao potrebu izgovoriti nekoliko riječi kad je shvatio koliko mu je Bog blizu, usprkos njegovim grijesima i porocima. Danas živi svoj život na drugačiji način,  uz intenzivniji život s Bogom.

Cijeli razgovor s Tonijem Cetinskim poslušajte u emisiji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja