Budi dio naše mreže

Na svetkovinu Pedesetnice objavljena je obrada pjesme ''The more I seek You'' autora Zacha Neesea pod nazivom "što više tražim" u izvedbi pjevača duhovne glazbe Filipa Panze u aranžmanu Ivana Škunce.

/ im

Zašto se baš odlučio na prepjev ove pjesme Filip je otkrio: ”U buci vremena u kojem živimo čovjek se lako može izgubiti i u ponudama ovoga svijeta pogubiti. Zato je važno u tišini svoga srca slušati glas Gospodinov koji govori svakome od nas. Također, u navali silne potrebe za produktivnošću; da se stalno nešto mora činiti kako bi se dogodilo ovo ili ono, Bog nam daje novu perspektivu: dovoljno je samo sjesti tu. Taj ‘tu’ jesu naše male oaze mira i spokoja: Euharistija, klanjanje, tišina prirode itd. Osim toga, Gospodin nam poručuje da je ponekad (a i počesto) dovoljno ‘samo’ sjesti i slušati, ne stalno nešto moliti, činiti… Njegova milost i darovi Duha Svetoga dopiru do nas i On nam ih želi darovati, mi im se samo trebamo otvoriti.”

Videospot za pjesmu nastao je u bazilici sv. Antuna te u kapelici Svetog Duha na Svetom Duhu. Kadrovi iz kapelice vežu se uz pobožnost euharistijskoga klanjanja koja za Filipov život ima najveći značaj te oslikava upravo onaj ‘tu’ – mjesto sigurnoga susreta s Gospodinom. Kadrovi iz bazilike prikazuju susret s osobama s teškoćama u razvoju i invaliditetom Antunovi ljiljani koji se na Svetom Duhu održavaju jednom mjesečno, a Filip je jedan od volontera. ”Volontiranje s ‘Antunovim ljiljanima’ mi jako puno znači. Podsjeća me na to koliko je zapravo malo potrebno kako bismo nekoga učinili radosnim i olakšali mu patnje. Ponekad je dovoljan samo osmijeh, zagrljaj, stisak ruke – i sve je rečeno i istinski dovoljno. U Ljiljanima čovjek vjere prepoznaje istinsku sliku Kristovu: Krista raspetoga, odbačenoga, neshvaćenoga, ali i Krista proslavljenoga i uskrsloga. Oni, njihove obitelji i naši volonteri za mene su čista slika Božje blizine.”

”Vjerujem i nadam se da će i ova pjesma, kao i sve prethodne za koje me Gospodin nadahnuo da ih napišem ili prepjevam, doista omogućiti svima susret s Gospodinovom prisutnišću, pa i na ponekad nezamislivim mjestima. Njegov mir i Njegova ljubav naša su ‘mjesta’ na kojima se odmaramo i pozorno slušamo Njegov glas, spremni odgovoriti na poziv koji nam upućuje. Također, jedan od ciljeva videospota je i podizanje svijesti o važnosti prihvaćanja i boljega razumijevanja osoba s teškoćama i invaliditetom i njihovih obitelji, čega još uvijek nedostaje u našem društvu”, dodao je Filip Panza.

Autor glazbe i teksta je Zach Neese, prepjev je napisala Mirjana Matijašević, violončelo je odsvirala Dubravka Knežević, a glazbenu produkciju, mix i mastering ponovno potpisuje Ivan Škunca. Spot za pjesmu radio je Filip Vukina u produkciji Nove Eve, dok je kadrove sa susreta Antunovih ljiljana i zajednice “Vjera i svjetlo” snimao Toni Žalac iz LeDori Studija.

Pjesmu poslušajte OVDJE. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja