Budi dio naše mreže

Biskupijski ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, na čelu s predstojnikom vlč. Tihomirom Kosecom, izdao je nedavno novi, drugi nosač zvuka. Razloge nastajanja nosača zvuka i humanitarnu dimenziju njegove prodaje u programu HKR-a 30. travnja predstavili su vlč. Kosec i tajnica Ureda Varaždinske biskupije za pastoral mladih Marta Kranjčec.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Kako je istaknuto u emisiji, promocija CD-a, planirana za večeras u varaždinskom HNK, odgođena je zbog epidemiološke situacije. “Album je plod zatvaranja zbog korone, kada sam osjetio poziv u slobodno vrijeme dovršiti što nisam stigao ranije. Naslovna pjesma “U sveti čas” je himan Srednjega časa u vazmenom vremenu za koji sam osjetio poticaj da bih ga trebao uglazbiti”, rekao je vlč. Kosec, ističući kako je na Youtube kanalu Pastorala mladih Varaždinske biskupije objavljen i video spot.

vlč. Tihomir Kosec

Na albumu je i pjesma “Svećenik u vijeke”, s ulomkom teksta iz Duhovnog dnevnika bl. Miroslava Bulešića, napisanog dan uoči svećeničkog ređenja, 11. travnja 1943. u Čabrunićima. Vlč. Kosec dodao je da su na albumu tri autorske i 13 ostalih pjesama, uglavnom liturgijskih, poput psalama i himni te Zlatne krunice i Krunice čistoga srca.

U nastanak ovog nosača zvuka uključen je cijeli niz mladih ali i već stasalih, renomiranih glazbenika, aranžera, likovnih umjetnika i dizajnera koji su mu, ugradivši u nj dio sebe, dali konačni identitet. Pjesme na albumu aranžirao je Antonio Tkalec, a vizualni identitet albuma oblikovale su Smiljana Čoh i Zrinka Zidarić.

CD po cijeni 80 kuna se, zasad, može nabaviti u Uredu Pastorala mladih Varaždinske biskupije ili na porti Biskupije, a otvara se i mogućnost nabave u katoličkim knjižarama u Zagrebu.

Sav novac prikupljen od prodaje nosača zvuka namijenjen je za potrebe udruge “Obitelji 5+” Sisačke biskupije koje su pogođene nedavnim potresima, a o kojima skrbi Zaklada Sisačke biskupije “Kardinal Franjo Kuharić”.

U emisiji je također najavljen humanitarni koncert uz promociju nosača zvuka “U Sveti čas – vlč. Tihomir Kosec i suradnici” koji će biti održan u subotu, 8. svibnja 2021., u 19:30 u Pastoralnoj dvorani bl. Alojzija Stepinca u Gornjem Knegincu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Prijenos humanitarnog koncerta i promocije moći će se pratiti na Youtube kanalu Pastoral mladih Vž i Facebook stranici Mladi Varaždinske biskupije.

Plakat / Foto: Facebook

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja