Budi dio naše mreže

Uoči blagdana Tijelova, 2. lipnja na YouTube kanalu Nove Eve, Grupa Oton iz Pule predstavila je svoju autorsku pjesmu „Darovi ljubavi“ koja prikazuje i veliča svaki primljeni dar od Boga, a nadasve Euharistiju.

/ im

Autorica glazbe i teksta je Ana Čuić Tanković, voditeljica grupe Oton od samih početaka njenog djelovanja, kad su prije više od 16 godina počeli glazbeno slaviti sv. mise, klanjanja i duhovne obnove u Crkvi sv. Franje u Puli.

Upravo je u toj ustrajnosti i vjernoj službi nastala i inspiracija za pjesmu za pretvorbu i prikazanje, a koja će odisati novim glazbenim izričajem koji je blizak mladima. Aranžman, koji potpisuje Saša Miočić, orkestracijom i vrhunskom produkcijom podario je novi čar pjesmi koju Otonovci često sviraju za prikazanje.

Solistice su Manuela Hichri (sjećate se simpatičnih zaruka kod fraStjepana Brčine na sv. Duhu? E to je ona!) i Dijane Marić Odobašić. Obje su svoje darovane talente stavile na raspolaganje Bogu kako bi ga pjesmom svim srcem slavile. Spot je snimljen u ožujku 2021. na lokacijama u Puli, u Crkvi sv. Franje te uz more, na Verudeli i Saccorgiani. Time su željeli prikazati ljepotu svega stvorenog, veliki dar života i djece te to ujediniti u ovoj pjesmi.

Uz fra Đura Vuradina, dugodišnjeg duhovnika i velike potpore Grupe Oton, u spotu sudjeluju Veronika, Leopold, Augustin i Dominik Tanković.

Imenom grupe daju čast bl. Otonu čiji posmrtni ostaci nalaze u Crkvi sv. Franje gdje pjevaju i sviraju. Grupa Oton je sastavljena od više akademskih glazbenika i zaljubljenika u Boga i glazbu, a nastupili su na mnogim koncertima, događajima i svečanostima. Posebno su zapaženi s pjesmama „Sveti i presveti“ (https://www.youtube.com/watch?v=5EWWk8YFOZA) te „Uskrs u srcu“
(https://www.youtube.com/watch?v=shJoZsfyLXs) na Uskrs festu 2018. i 2019. godine.

Velika im je želja ostvariti svoj prvi nosač zvuka sa svim autorskim pjesmama za misno slavlje za mlade. Podržite ih u tomu i pratite ih na Facebooku (www.facebook.com/oton.pula) i Instagramu
(www.instagram.com/grupaoton)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja