Budi dio naše mreže

Pjesma "Izvor milosti" autora vlč. Zvonimira Martinovića, u suradnji s vokalnim sastavom Đakovčanke i tamburaškog orkestra Rockoko studija premijerno je objavljena uoči Male Gospe 7. rujna u čast Gospi Ilačkoj.

/ ps

Priča o “hrvatskom Lurdu”, svetištu Gospe Ilačke, možete od sada čuti i kroz glazbu. Kao plod suradnje ženskog vokalnog sastava Đakovčanke i tamburaškog orkestra Rockoko studija, nastala je pjesma “Izvor milosti”, premijerno objavljena uoči Male Gospe 7. rujna, a autor teksta i glazbe je i sam rodom iz Ilače – vlč. Zvonimir Martinović koji trenutno služi kao župnik u Vukovaru.

Koja je inspiracija za tu pjesmu, otkrio je u emisiji Hrvatskog katoličkog radija “Sacro ritam”.

Kroz sam tekst možete saznati sve ono što se događalo nakon ukazanja i milosti koje je Marija donijela.

“Rođen sam u Vukovaru, a odrastao u Ilači. To je jedno malo srijemsko mjesto u kojem se sedam godina nakon lurdskog ukazanja Gospa ukazala. Dakle, Lurd je bio 1858., a u Ilači je ukazanje bilo 1865. Počela su čudesa, ozdravljenja te je ubrzo crkvena vlast priznala to svetište, proširila se pobožnost… Sve se to provlači i kroz ovu pjesmu, koja se zove ‘Izvor milosti’. Kroz sam tekst možete saznati sve ono što se događalo nakon ukazanja i milosti koje je Marija donijela”.

O pjesmi su govorili i Irena Ivkić iz sastava Đakovčanki i producent Rockoko studija Tihomir Ivanetić. Ivkić je istaknula kako ova pjesma ujedno predstavlja i prvu duhovnu pjesmu u izvedbi Đakovčanki, koje su se rado odazvale na poziv vlč. Martinovića.

“Mogli bismo povezati štovanje Gospe Ilačke i grad Đakovo, s obzirom da je to štovanje odobrio biskup Strossmayer, a Đakovo je kako znate grad gdje se nalazi ‘njegova’ katedrala. Pjesma je blaga, emotivna, jako je slušljiva – refren na prvu ‘ulazi u uho’, tako da vjerujemo da će i mnogi zborovi pokušati prepjevati pjesmu”.

“Mislim da je falilo tamburaške priče u duhovnoj glazbi pa pokušavamo dati jedan novi obol”, poručio je producent Tihomir Ivanetić, koji je ispričao kako u suradnji s vlč. Martinovićem uvijek nastanu prekrasne pjesme.

Uz njih su surađivali i Krunoslav Dražić, koji je napisao aranžman te snimatelj i fotograf Vanja Vidaković.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja