Budi dio naše mreže

„Ovaj spot simbolično je objavljen točno na Krštenje Gospodinovo kao Isusov primjer kojim činom koračamo prema punini kršćanske objave. Spasenje dolazi po fragmentima, ali se ispunjava tek u punini“, pojašnjavaju iz Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

/ ts

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s Vokalno-instrumentalnim sastavom „Andrijane“ snimio je novi video spot s pjesmom „Nebo moje duše“.

Djevojačka skupina Andrijane službeno je započela s nastupima u župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu u rujnu 2011. Tada su još uvijek bile bez imena, a godinu dana kasnije „demokratski“ su odlučile da će se zvati Andrijane po nebeskom zaštitniku župe, sv. Andriji. Nastupile su na sljedećim festivalima: Uskrs festu, Papafestu, Sudamja festu, Svjetlost dolazi. Bile su dva puta izvan granica Lijepe naše i to u Gradišću te u Kotoru na blagdan sv. Tripuna gdje su
animirale kompletno liturgijsko slavlje. Na oba gostovanja održale su kratke samostalne koncerte.

„Ovaj spot simbolično je objavljen točno na Krštenje Gospodinovo kao Isusov primjer kojim činom koračamo prema punini kršćanske objave. Spasenje dolazi po fragmentima, ali se ispunjava tek u punini“, pojašnjavaju iz Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Tekst pjesme „Nebo moje duše“ napisao je don Ivan Čotić, dok je za glazbu zaslužan Bože Jurić-Pešić. Aranžman je djelo Alberta Limića, a ideju, režiju, snimanje i montažu spota osmislio je Marin Gabelica uz asistenciju Deana Bubića.

Skupinu je iznjedrio dječji zbor župe sv. Andrije. Redovito pjevaju u župnoj crkvi na sv. misi u 11:30 sati. Voditelj je operni pjevač Bože Jurić Pešić, a u njegovu odsustvu mijenja ga don Ivan Čotić. Svjesne su da samo rad, rad i rad, uz talent od Boga darovani, donose kvalitetu. Svojom pjesmom, ponašanjem i sakramentalnim životom svjedoče vjeru u Isusa Krista.

Sadašnji članovi vokalno-instrumentalnog sastava su: Petra Petričević, Ema Bonačić, Ana Modrić, Mia Tuta, Mia Tokič, Lucija Tokić, Lucija Jukić, Josipa Merčep, Petra Raos i Katarina Tomičić, Antea Erceg, Lucija Vukoja, Maris Džajić, Valentina Kuliš, Antonija Bartulović, Ivana Alduk, Lucija Plavša i Lucija Jelić.

U spotu su sudjelovale Ivana Alduk i Petra Petričević, a u ostalim ulogama su Mia Tokić, Lucija Tokić, Lucija Vukoja i Anđela Kulušić. Glavni glumac spota je Jakov Tolić, a lokacija snimanja je Župa svetog Spasa na splitskim Mejašima i Podbablje.

Cijelu produkciju video spota i pjesme potpisuje predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske madbiskupije i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja