Budi dio naše mreže

Poslušajte pjesmu "Blagoslov" koja je nadahnuta tekstom iz Knjige Brojeva (Br 6,24-26).

/ ps

Amorose su u suradnji s Novom Evom snimile novu pjesmu “Blagoslov”. Riječ je o pjesmi “The Blessing” koju u originalu izvode Kari Jobe, Cody Carnes i Elevation Worship i koja je prevedena na brojne svjetske jezike. Hrvatski prijevod pjesme napravio je prevodilački tim “Worship Vision Croatia”, čiji su dio tima su i Amorose.

“Pjesma ‘Blagoslov’ je baš došla, tj. njezin prijevod i nismo htjele čekati, doslovno smo drugi dan otišle u studio i snimili”, poručile su članice za emisiju Hrvatskog katoličkog radija “Sacro ritam”. Način na koji su otkrile pjesmu, kažu, bilo je za vrijeme karantene kada su u pet ujutro otrkile da je svanula nova worship pjesma na YouTubeu. “Nakon ‘Dubina’ nijedna me pjesma nije tako dotaknula!”

Sveti Franjo Asiški ovim je blagoslovom blagoslovio brata Iliju, pa je od tada ovaj blagoslov prepoznatljiv još i kao franjevački blagoslov.

Pjesma “Blagoslov” nadahnuta je tekstom iz Knjige Brojeva (Br 6,24-26), poznatog još pod nazivom Aronov ili svećenički blagoslov. Sveti Franjo Asiški ovim je blagoslovom blagoslovio brata Iliju, pa je od tada ovaj blagoslov prepoznatljiv još i kao franjevački blagoslov.

Pjesmu su na jednostavan, akustičan način snimili te su zato htjeli da video bude isto tako usmjeren prema jednostavnom nastupu uživo. “Manje je više!” istaknule su.

Amorose su slavljenički tim Evangelizacijske zajednice sv. Maksimilijana Kolbea na Svetom Duhu koja s fra Stjepanom Brčinom vodi svakog četvrtka susrete za mlade pod nazivom “Duhovno duhovite večeri.”

Nijednu pjesmu koju radimo nije bezveze nego stvarno svaku pjesma ima priču i time je još posebnija

Pjesma ima i posebnu posvetu koja je proizašla iz jedne osobne situacije koje su djevojke doživjele, a kažu kako je zanimljivo da su se neke stvari baš posložile kroz molitvu. “Nakon jednog klanjanja na Svetom Duhu smo sjedile u autu i Iva je rekla da je baš dobila poticaj za jednu situaciju u našim životima koja se dogodila i tu smo sve ostale zatečene jer nijednu pjesmu koju radimo nije bezveze nego stvarno svaku pjesma ima priču i time je još posebnija”, zaključile su.

Pjesmu možete poslušati ovdje, a cijelu emisiju Sacro Ritam također možete pronaći na mrežnim stranicama Hrvatskog katoličkog radija.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja