Budi dio naše mreže

Vokalna skupina King's Return izvela je himan "Ubi caritas" koji na društvenim mrežama ima preko 14 tisuća pregleda i komentara.

/ ps
Vokalna skupina King’s Return nedavno je oduševila pratitelje na društvenim mrežama svojom izvedbom klasičnog latinskog himna “Ubi caritas”. Aleteia prenosi da je pjesma, koju je skupina izvela na stepeništu, dobila mnoštvo pohvala te preko 14 tisuća pregleda i dijeljenja na društvenim mrežama.
Komentari svjedoče o tome kako je izvedba ovog gregorijanskog napjeva duboko dotaknula gledatelje: mnogi su napisali kako ih je dovelo do suza, oduzelo dah i uspoređivali s “rajskim zvucima”.
U prijevodu, ova pjesma šalje duboku, svevremensku poruku
“Ubi caritas” je inače antifona nastala u 8. stoljeću koja se često pjeva na Veliki četvrtak, a vokalna skupina King’s Return izvela je pjesmu u aranžmanu suvremenog norveškog skladatelja Ola Gjeila. U prijevodu, ova pjesma šalje duboku, svevremensku poruku: Gdje je ljubav i prijateljstvo, ondje je i Bog. Sve nas sabra sad u jedno ljubav Krista. Zanos naš i naša radost nek je u njem. Boga živog mi se bojmo ljubeći ga. A nek srca naša veže ljubav prava. 
Od objave pjesme u srpnju, King’s Return na svojoj Facebook stranici ima više od 29 tisuća pratitelja, a navode kako su oni “vokalna skupina braće koja je nastala 2016. iz prethodnih prijateljstava”. Nadalje, poručuju kako ime njihove skupine ih podsjeća da budu “čuvari brata svog” te da časte svoga kralja, Isusa, koji je sam obećao da će se vratiti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja