Budi dio naše mreže

Kako su se našli Dominik Lučić i Zsa Zsa te otpjevali pjesmu "Dubine" čija je izvedba dirnula srca mnogih vjernika, ali i onih koji to nisu, otkrili su sami u HKR-ovoj emisiji "Sacro ritam".

/ vž

“Dominik Lučić i ja znamo se od prije”, ističe Zsa Zsa za Hrvatski katolički radio, “često se susrećemo na koncertima, snimanjima, probama. Znala sam da svira, ali nisam znala da pjeva i to toliko dobro. I kako nas je ova korona sve zatvorila u kuće, svi umjetnici i pjevači počeli su stavljati na internet svoje trenutke mira i kreative… i Dominik je na Instagram stavio cover pjesme “Kad sve utihne”. Kad je počeo pjevati ostala sam šokirana jer sam toliko dugo bila u nečijoj blizini, a da nisam imala pojma koliko je dobar. Stvarno obožavam kad nađem nekog tko mi paše, tko ima tako mekanu boju glasa.”

Sve se dogodilo vrlo spontano, kazala je Zsa Zsa. “Kad to čuješ i kad se na prvi takt naježiš i to preko mobitela onda znaš da je to nešto posebno. Znala sam već dugo da želim snimiti ‘Dubine’ jer mi je ta pjesma, vjerujem i velikoj većini, jako draga i na neki način mi je već godinama i utjeha, inspiracija, meditacija, molitva i sve ono najljepše. Samo sam čekala trenutak da je snimim. I onda se niotkud pojavio Dominik na Instagramu! Poslala sam mu poruku i pitala ga da snimimo ‘Dubine’. Odmah smo se dogovorili i u roku od tri dana sve snimili. Volim reći  da nije bilo sve u našim rukama, ima tu puno više toga.”

Zašto Dubine?

“Ova pjesma je definitivno plod duše i mislim da se to osjeti u pjesmi. Mene ta pjesma toliko dira, do suza me dovede. Moram spomenuti da su mi se javili i neki ljudi koji nisu vjernici, i njih je takla, što govori koliko je pjesma važna i koliko ima snažnu poruku. Od prvog trenutka kad sam je čula znala sam da je posebna. Kad je nešto izvedeno i otpjevano iz dubine duše, naslikano, skuhano… to se uvijek osjeti. Kod ove pjesme smo to posebno osjetili, kod onog mog visokog tona koji sam ne znam kako otpjevala jer ga nikad prije nisam otpjevala, niti sam pokušavala niti sam mogla. I sad mi ga je malo kritično otpjevati, ali u tom trenu kad smo snimali jednostavno je došlo iz dubine duše. Pa i iz visine”, rekla je Zsa Zsa uz osmijeh.

Zsu Zsu bi najviše veselilo pjevati pjesmu “Dubine” na koncertu. “Životni san mi je doći na koncert i pjesmu otpjevati s ljudima jer onda ona doživljava svoju pravu dimenziju i taj duh koji ima u sebi. Samo zažmirite, slušajte tu melodiju i te riječi i pustite da vas izliječi”, poručila je Zsa Zsa u “Sacro ritmu” Hrvatskoga katoličkog radija.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja