Budi dio naše mreže

Koncert ''Progledaj srcem'' u produkciji Laudato televizije (LTV) u subotu je u zagrebačkoj Areni okupio gotovo 18 tisuća zaljubljenika u molitvu, slavljenje i zahvaljivanje Bogu.

/ hjb

Koncert su otvorili Alan Hržica, Domagoj Pavin i Petar Buljan molitveno slavljeničkim zazivima. Hanna Polhe i sestre Halužan, Alan Hržica uz pratnju Ane Rucner, Zbor Mihovil, fra Marin Karačić kojem se u rap aranžmanu pridružio i Ante Cash, grupa Emanuel, molitvena zajednica Božja pobjeda, sestre Palić s Tonijem Cetinskim i Rafael Dropulić – Rafo tri su sata pjevali s posjetiteljima iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke i Austrije.

Koncert je već peti put organiziran kao podrška Laudato televiziji, jedinom specijaliziranom vjerskom kanalu u Hrvatskoj.

Zbor redovnika izveo je pjesmu “Došli smo ti Majko draga”, dok je umjetnica Eva Vukina crtala Gospin lik, koji pažljivo u svojim rukama drži Arenu i bdije nad cijelom scenom. Povjerenik za vjernike laike Zagrebačke nadbiskupije vlč. Boris Jozić održao je duhovni nagovor. Fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji za SAD i Kanadu sa sjedištem u Chicagu okupljenima je snažno poručio:

Mladosti, ovo je vaša zemlja.

Rekavši kako je njega život odnio daleko od Hrvatske, želio je naglasiti da je svim prekrasnim ljudima koje je sreo duša podijeljena, između zemlje koje su ostavili i u kojoj žive. “Postanite vi apostoli! Promijenite ovu zemlju da možete ostati u njoj, a to možete samo ako progledate srcem. Zajedno možemo mijenjati zemlju, i to snagom ljubavi. Nemojte odustati!”, pozvao je fra Jozo Grbeš.

Potporu koncertu svojim su dolaskom izrazili predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, provincijali hrvatskih kapucina, dominikanaca, isusovaca, konventualaca i salezijanaca, prvi tajnik Apostolske nuncijature u RH mons. Janusz Stanislaw Blachowiak, ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina i glavni urednik Siniša Kovačić, regionalni menadžer EWTN-a za srednjoistočnu Europu Iwo Bender te izaslanici najviših državnih i gradskih vlasti. Snimku koncerta “Progledaj srcem” moći će se premijerno pogledati na Laudato TV na svetkovinu Tijelova, 20. lipnja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja