Budi dio naše mreže

Klapa Cesarice izdala prvu božićnu pjesmu "Zdravo budi, mladi Kralju"

Nada, optimizam, lakoća življenja, snaga, hrabrost i zajedništvo te ljubav okupljeno je u prvom božićnom singlu klape Cesarice "Zdravo budi, mladi Kralju" koji je iznjedrila udruživši snage s tamburašem Filipom Novoselom i kontrabasistom Tihomirom Hojsakom, članovima poznatoga džez-dua Hojsak & Novosel.

/ mp

Klapa Cesarice, osnovana potkraj 1993., već je dvadeset sedam godina u vrhu hrvatske klapske scene i jedna je od najtrofejnijih klapa. Na repertoaru su joj ponajviše izvorne i skladane dalmatinske klapske pjesme, ali povremeno se vrlo uspješno upušta i u druge glazbene žanrove (jazz, pop) i folklornu tradiciju drugih naroda (bugarski, makedonski, talijanski, španjolski, latinoamerički itd.).

Klapu Cesarice su nedavno odlikovale najviše državne instancije; bivša Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Poveljom Republike Hrvatske za jedinstven glazbeni izričaj te izuzetan doprinos u očuvanju i promociji tradicionalne glazbe u Hrvatskoj i svijetu.

Klapi je dodijeljena i Medalja Grada Zagreba za izuzetna glazbena postignuća, zahvaljujući kojima je klapska pjesma postala ambasador kulture i promotor Hrvatske u inozemstvu.

U čast hrvatskog predsjedanja Vijećem Europe Cesarice su održale koncerte u Berlinu u crkvi St. Sebastiankirche te u Ispri u Italiji u Joint Research Centru, a u nedalekoj prošlosti uveličale se proslavu Dana državnosti RH u Rabatu.

Klapa je izdala četiri nosača zvuka za koje je nagrađena četirima diskografskim nagradama Porin.

Zadnjih nekoliko mjeseci Cesarice vrijedno rade na novom, petom albumu, koji će sadržavati kolende i tradicionalne božićne pjesme hrvatskih krajeva, ali u novim obradama te u suradnji sa vrhunskim glazbenicima.  Upravo dio te šire božićne priče je tradicionalni međimurski napjev “Zdravo budi, mladi Kralju” u swing-obradi!

Nadu, optimizam, lakoću življenja, snagu, hrabrost i zajedništvo te ljubav – okupljeno je u prvom božićnom singlu klape Cesarice “Zdravo budi, mladi Kralju” koji je iznjedrila udruživši snage s tamburašem Filipom Novoselom i kontrabasistom Tihomirom Hojsakom, članovima poznatoga džez-dua Hojsak & Novosel.

Vokalni aranžman potpisuje klapska članica Ani Vuletić, instrumentalnu obradu Hojsak & Novosel, a scenarij, režiju i snimanje spota Lucija Babić uz scenarističko suautorstvo Jurice Petra Petrača.

Ključne riječi:
klapa Cesarice

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja