Budi dio naše mreže

Izvrsna umjetnička suradnja orguljaša Muzičke akademije i Instituta za crkvenu glazbu KBF-a u zagrebačkoj katedrali

Studenti orgulja Muzičke akademije i Instituta za crkvenu glazbu pozivaju na orguljaški koncert koji će se održati u nedjelju, 10. studenog, u 16.30 sati na orguljama zagrebačke katedrale. Koncert je dio Orguljskog festivala "Sonus caelestis" u organizaciji Zagrebačke nadbiskupije i Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

/ mp

Kroz niz ovogodišnjih koncerata ciklusa pred ljubiteljima orguljske glazbe na najznačajnijem instrumentu u našoj zemlji nastupili su vodeći domaći orguljaši te mladi umjetnici, dobitnici državnih i stranih nagrada. Brojna publika dokaz je interesa za orguljašku glazbu kroz koju se odražavaju vrijednosti zapadnoeuropske glazbe i koja predstavlja jedan od kulturnih temelja i tradicije naše zemlje.

Ovotjedni koncert potvrđuje izvrsnu umjetničku suradnju orguljaša Muzičke akademije i Instituta za crkvenu glazbu KBF-a započetu prije nekoliko godina na festivalu “Anabasis” i potvrđenu kroz niz zajedničkih kreativnih projekata.

Mlade snage orguljaške scene predstavit će se kroz zanimljive i raznovrsne skladbe. Antologijska djela za orgulje iz razdoblja romantizma bit će zastupljena skladbama Mendelssohna i Muleta, a poseban naglasak stavljen je na kompozicije najznačajnijih hrvatskih skladatelja za orgulje Franje Dugana i Anđelka Klobučara.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja