Budi dio naše mreže

„Gospel on Guitar“ najbolji album popularne duhovne glazbe

Ovogodišnji dobitnik glazbene nagrade „Porin“ za najbolji album popularne duhovne glazbe je Andrej Grozdanov & World Guitarists za album "Gospel on Guitar".

/ mp/IKA

Zbog zdravstvene situacije svečanost proglašenja dobitnika 27. Porina u petak, 15. svibnja bila je na daljinu, a Grozdanov je preko društvenih mreža spomenuo zaslužne.

„Na albumu se nalaze ljubavne pjesme Bogu i nema mi veće radosti nego donijeti ih svijetu“, poručio je Grozdanov.

„Nakon što sam četiri puta bio nominiran ovo je moj prvi osvojeni Porin što je za glazbenika ogromno priznanje. Veliki respekt prema onima koji su također osvojili nominaciju u ovoj kategoriji: Laudato – Progledaj srcem; Laudato – The Messangers i Cro Sacro – Uskrsfest. Oni koji prate duhovnu glazbu znaju da su ova imena institucije koje su kategoriju popularne duhovne glazbe višestruko obogatile“, istaknuo je Grozdanov.

Naveo je da je na albumu radio mali tim prijatelja: producent, aranžer i gitarist Zoran Majstorovic, snimatelj Matej Zec, fotograf Saša Ćetković i dizajner Domagoj Pavin.

„Veliku čast su mi iskazali i svjetski gitaristi koji su sudjelovali na pjesmama: Phil Keaggy, Vlatko Stefanovski, Martin Moro, Enrico Maria Milanesi, John Stowell i John Standefer, ne mogu izreći koliko se divim njihovu radu!“, napisao je Grozdanov, zahvalivši Upravnom odboru Porina i svim glasačima koji su prepoznali album.

Ključne riječi:
Andrej Grozdanov Porin

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja