Budi dio naše mreže

FOTO Održan Papa-fest 2019. - Izvođači slavili Boga pjesmom!

21. „Papa fest“, festival duhovih šansona, održan je u nedjelju u Gospinom prasvetištu u Solinu.

/ dt/IKA

Deset vokalno-instrumentalnih sastava izvelo je pjesme u spomen na susret hrvatske mladeži sa Svetim Ocem na Gospinom otoku. U programu, koji je vodila Nevena Pleština, sudjelovali su Papa band, Andrijane, Agnus, Santus Liborius, Damjan, Navjestitelji, Sv. Lovre, Servi Dei, Vedran Vegar i Košute.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Festival je otvorio dr. don Mihael Prović, predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije čestitavši svima koji godinama ustrajno promiču kršćanske vrijednosti kroz duhovnu glazbu.

dr. don Mihael Prović

Papa-fest organizira župa Gospe od Otoka u Solinu, a pokrovitelji su: Splitsko-makarska nadbiskupija, Grad Solin, Splitsko-dalmatinska županija te Cemex Hrvatska i Salona liber. Okupljene, među kojima su bili gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, predsjednik Gradskog vijeća Solina Renato Prkić i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, je na kraju festivala pozdravio župnik don Ranko Vidović zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji.

Papa fest 2019.

Festival je zaključen pjesmom svih izvođača, pjevala se himna ‘Papa-festa’ Hrvatska mladež.

Najavljujući festival, u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu umjetnička direktorica Festivala Sanja Štrk istaknula je da je smisao ‘Papa-festa’ slavljenje Boga pjesmom i dodala da su plodovi festivala veliki. “Festival je od početka revijalnog karaktera. To je omogućilo izvođačima da stvaraju neopterećeno, da pišu i uglazbljuju po nadahnuću. Od velike nam je važnosti i činjenica da su pjesme prikladne za izvedbu u sklopu liturgijskog slavlja. Radost je doći na neku župu ili u neku zajednicu i čuti da se izvodi pjesma koja je nastala na ‘Papa-festu’, rekla je.

Festival je pokrenuo nekadašnji župnik solinske župe Gospe od Otoka don Vinko Sanade. Utemeljen je kao glazbeni susret crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava u spomen na pohod Svetoga Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i njegov susret s hrvatskom katoličkom mladeži u Solinu 4. listopada 1998. godine. Prvi festival održan je 3. listopada 1999. godine.

Pogledajte još malo atmosfere s ‘Papa-festa’ 2019.:

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Papa-fest 2019.

Ključne riječi:
Papa fest

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja