Budi dio naše mreže

Dođite na audiciju i pridružite se Ansamblu Kolbe

Ansambl Kolbe poziva sve zainteresirane na audiciju koja će se održati u ponedjeljak, 3. veljače u Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu s početkom u 20 sati. Na kulturnoj sceni Ansambl Kolbe je prisutan već osam godina i prepoznatljiv je po izvođenju duhovnih mjuzikala.

/ mp

U proteklom razdoblju napravili su tri vrlo uspješna mjuzikla koja su izvođena diljem Lijepe Naše u brojnim kazalištima i dvoranama. Posljednji hit mjuzikl je “Svetac svega svijeta” koji govorio mjuziklu o životu svetoga Antuna Padovanskoga. Mjuzikl je u protekloj kazališnoj sezoni izveden 44 puta u Zagrebu i na 15 gostovanja diljem Domovine i inozemstva.

Ansambl Kolbe po svome djelovanju predstavlja jedinstvenu pojavu u svijetu kazališne umjetnosti posebno u svome evangelizacijskom poslanju.

Potrebna im je jedna ženska solo uloga u mjuziklu “Svetac svega svijeta” kao i muške i ženske uloge pjevačke i glumačke u skupnim scenama. Uvijek su dobro došli oni kreativci koji imaju smisla za pisanje, fotografiranje ili uređivanje web stranica te žele objavljivati na Instagramu i Facebooku.

Pridružite se mladoj i talentiranoj ekipi!

Mjuzikl “Svetac svega svijeta” donosi glazbeno-scensko osvježenje duhovnog karaktera s ciljem širenja univerzalne poruke ljubavi namijenjene svima. Kada je riječ o svetom Antunu, popularnom “Svecu svega svijeta”, riječ je o svevremenom svecu koji svojim životom i djelom i danas privlači mnoge generacije. Članovi Ansamla Kolbe su mladi i talentirani ljudi koji se vole družiti. Zajedno putuju i ljetuju.

To je i prilika da se upozna život sv. Antuna. Iako se može činiti kako mnogo toga već znamo o njegovu životu, pisac libreta Nino Škrabe svojim specifičnim narativom gledatelje vodi u kontekst i duhovnu situaciju vremena u kojem odrasta mladi Fernando. Ovdje dobivamo odgovore na pitanja o tome tko je bio sv. Antun prije nego što je postao svetac i koji su sve izazovi stavljeni pred njega kao mladića koji je vrlo rano i otvoreno pokazao svoju adoraciju prema Stvoritelju. I tko je Amalia? Nakon bijega od kuće mladi Fernando pridružuje se najprije augustincima, a zatim franjevcima gdje dobiva ime Antun. Zatim odlazi u misije u kojima slijedi niz događanja koja će ostaviti duboki trag na životu mladog Antuna, a upravo razdoblje oluja na moru će utjecati na smjer njegova daljnjeg životnog poziva i djelovanja. Nakon susreta sa svetim Franjom njegova jedina želja je “ljubiti i grliti Isusa Raspetoga”.

Sveti Antun se obraća svima bez iznimke, a tome svjedoči obraćenje dvanaestorice razbojnika u Padovi, susret s gospodarom Verone i mnogi drugi “otpadnici” društva koje se vrlo lako osuđuje i od kojih se još lakše odustaje. Ali ne i sv. Antun! Upravo je ovo poruka njegova životnog djelovanja; svaki čovjek je dragocjen i jedinstven u očima Oca koji nas neprestano zove. U umjetničkom ostvarenju kakav je mjuzikl o svetom Antunu, gdje se ujedinjuje pero dramaturga Nine Škrabe, redateljski talent Roberta Boškovića i glazba Branka Barduna uz izvrsnu glumu mladoga Marka Dumančića u ulozi sv. Antuna, odvest će vas na putovanje kroz vrijeme i pružiti sasvim jednu novu perspektivu na život omiljenog sveca i priču koja je toliko narodu znana, ali do sada u kazalištu nije viđena.

Ključne riječi:
ansambl kolbe

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja