Budi dio naše mreže

Ljubitelji ste gregorijanskog korala? Nije mali posao zabilježiti svako pjevanje u katoličkoj pjesmarici, jer se liturgijski kalendar okreće u trogodišnjem ciklusu. Od 2019. bilježe svaki napjev liturgijskog kalendara i čine ih dostupnima u potpuno novoj aplikaciji Neumz. Više od puke usluge streaming glazbe, Neumz nudi neprocjenjive obrazovne elemente za učenje svetih napjeva i dublje razumijevanje mise.

/ dz

Zajednica benediktinki iz Francuske koriste svoje bogomdane talente kako bi širile svoju ljubav prema gregorijanskom pjevanju, piše Aleteia.  Projekt Neumz, započet 2019. godine, biti će dovršen tek 2022. Kada završe, sestre očekuju da će imati više od 7000 sati gregorijanskog pjevanja, što bi njihovo učinilo najvećom zbirkom svetog pjevanja.

U priopćenju za tisak, sestre su napisale:

„Ujedinjeni po svom mjestu i funkciji u crkvenom kalendaru i ponuđeni u cijelosti, liturgijski ciklus možemo prikazati kao da je riječ o jednom glazbenom djelu. Ovako pjevana više od tisućljeća, to je najveća ljubavna pjesma ikad snimljena. ”

Sve su snimke preuzete iz opatije Jouques u Francuskoj. Tamo su inženjeri iz ODRADEK Recordsa instalirali neupadljivu opremu za hvatanje pjesama časnih sestara na molitvi. Te se snimke uređuju i distribuiraju putem aplikacije Neumz, gdje slušatelji mogu pregledavati na zahtjev bez ikakvih troškova. Iako je aplikacija besplatna, nude dodatni sadržaj za premium članove, a dvije trećine prihoda ide sestrama.

Slušajte i učite

Neumz je važan pratitelj ljubitelja sakralne glazbe, ali također je sjajan izvor za ambiciozne liturgijske pjevače. Aplikacija pruža notni zapis za svako pjevanje i latinični tekst koji se nalazi ispod, omogućavajući slušatelju da prati i pjeva za sebe.

Aplikacija Neumz također će vam pomoći povezati korisnike s dnevnim katoličkim kalendarom. Svaki dan nudi novo pjevanje dnevne mise, kao i božanski časoslov. Na svojoj web stranici ulažu poseban napor kako bi uputili na strukturu mise. To zauzvrat pomaže korisnicima da točno znaju što slušaju i kako se to odnosi na njihovu molitvu.

Neumz je prva i jedina cjelovita snimka i prvi cjeloviti digitalni izvor za liturgijske materijale. Sadržaj Psaltira, lekcionara, kolekcionara, antifonara, odgovornika i postupnika okupljen je u multimediju “Liber Digitalis” 21. stoljeća. S više od 2000 sati liturgijskih snimaka koji su već postavljeni, postoji mnogo glazbe za pokretanje slušatelja.

Kako aplikacija Neumz funkcionira možete pogledati niže:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja