Budi dio naše mreže

Humanitarna organizacija s Floride koristi seriju 'The Chosen' o Isusovu životu kako bi pomogla žrtvama trgovine ljudima.

/ ts

‘The Chosen’ (Izabrani), prva višesezonska televizijska serija o Isusovu životu i prvi medijski projekt u povijesti koji se financira putem crowdfunding kampanje, brzo dostiže popularnost diljem svijeta, a osim oduševljenja brojnih gledatelja, čini se da djeluje i kao melem na ranu žrtvama trgovanja ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja.

“Čuli smo za to u crkvi i od naših prijatelja”, kazala je Brigit Shedd, administrativna direktorica ‘Created Gainesvillea’, humanitarne organizacije za pomoć preživjelim žrtvama trgovine ljudima, govoreći o seriji ‘The Chosen’, a prenosi portal WCJB iz Gainesvillea.

‘Created Gainesville’ održava tjedne biblijske sastanke za žrtve trgovine ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, uključujući predavanja, govornike, video zapise, a sada i seriju ‘The Chosen’.

“On do nje dolazi s takvom nježnošću i pažnjom, ali i ozdravlja”

Tvorac serije Dallas Jenkins je pojasnio: “Postoji nešto jedinstveno duboko u ženama koje su doživjele traumu, osobito seksualnu traumu; ili su upale u nekakvu životnu situaciju ili način života, bez obzira na to odabrale one to ili ne, koji je uključivao dominaciju, korištenje ili zanemarivanje, ili se na njih gledalo na drugačiji način od onoga što one uistinu jesu.”

“Stvarno vjerujem da je Bog to iskoristio da pokaže tisućama ljudi koji gledaju ‘The Chosen’ da je to problem, da se to događa ovdje, u Sjedinjenim Državama, na Floridi , u Gainesvilleu, a to se događa oko njih”, kazala je Shedd.

Djelatnici organizacije ‘Created Gainesville’ primijetili su Isusovu interakciju s Marijom Magdalenom u seriji. “On do nje dolazi s takvom nježnošću i pažnjom, ali i ozdravlja”, rekla je Shedd. “Nije ju želio ostaviti tamo gdje je bila.”

“Bila sam jedna osoba, a sada sam potpuno drugačija. A ono što se dogodilo između toga je bio On”

“Osjećao sam se počašćeno što sam uhvatio kamerom njezin lik na odgovarajući način”, rekao je Jenkins. “Uhvatio sam njezinu borbu, njezin očaj, ugnjetavanje koje je osjećala.”

“Bila sam jedna osoba, a sada sam potpuno drugačija. A ono što se dogodilo između toga je bio On”, rečenica je iz scene koju pojašnjava Jenkins: “To govori sve o evanđelju. I mislim da je Marija Magdalena lik u seriji koji to pokazuje više od ikoga.” Dodaje zatim: “Tko ste sada, u odnosu na ono što ste bili prije nego što ste doživjeli taj susret, radikalno je drugačije.”

‘Created Gainesville’ se nadao da će prikazivanje serije ‘The Chosen’ utjecati na žene kojima služe, a upravo se to i dogodilo.

“Onaj trenutak kada je Isus zazove imenom i kaže da je njegova mislim da je nekako prošao kroz ekran i izravno se obratio ljudima”

Mogle su se vidjeti u toj situaciji i razumjeti kako bi Isus mogao utjecati i na njihove živote. U ženama je odjeknula milost koju je Isus pokazao kad je prišao ženi koju je društvo odbacilo. Možda to nisu mogle doživjeti samo čitajući Bibliju, ali su sada imale jasnu sliku koju su mogle povezati s tim”, kazala je Shedd.

“Onaj trenutak kada je Isus zazove imenom i kaže da je njegova mislim da je nekako prošao kroz ekran i izravno se obratio ljudima”, uskliknuo je Jenkins. “Činjenica da bi im ova serija na neki način mogla progovoriti i dati im osjećaj nade, što može biti bolje od toga?”

Emisija je dodatno učvrstila temeljnu vrijednost ‘Created Gainesvillea’, a to je osnaživanje žena i davanje do znanja da je Bog s njima.

“Žene iz mjesta tame koje većina nas nikada ne bi mogla razumjeti zakorače u svjetlo i život koje im daje Bog, rekla je Shedd.

Ekipa serije ‘The Chosen’ počela je snimanje treće od sedam planiranih sezona, a do sad snimljene dvije sezone dostupne su s hrvatskim prijevodom putem internetske stranice Angel Studios

‘The Chosen’ – isječak (Isus ozdravlja Mariju Magdalenu):

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja