Budi dio naše mreže

Sveti Ivan Pavao II. ukazao je da je bl. Pier Giorgio Frassati bio "čovjek našeg stoljeća" zbog dubine svoje ljubavi i milosrđa prema drugima. Blaženi Pier Giorgio Frassati, preminuo je 4. srpnja 1925. od Poliomyelitisa, bolesti koja inače najčešće pogađa djecu mlađu od pet godina. Blaženim ga je 20. svibnja 1990. proglasio papa Ivan Pavao II.

/ mp

Iako bl. Piera Giorgija Frassatija često nazivaju “čovjekom blaženstava”, sveti Ivan Pavao II. nazvao ga je “čovjekom našeg stoljeća”, donosi portal Aleteia.

Ove je riječi Ivan Pavao II. izgovorio na beatifikaciji bl. Pier Giorgio Frassati 20. svibnja 1990. godine.

On je “nutarnji” čovjek kojeg je Otac ljubio, jer je mnogo ljubio! On je i čovjek našeg stoljeća, moderan čovjek, čovjek koji je toliko volio! Nije li ljubav nešto najpotrebnije u našem 20. stoljeću, na njegovom početku kao i na njegovom kraju? Nije li istina da samo ovo ostaje, a da nikada ne gubi svoju valjanost: činjenica da je “volio”?

Sveti Ivan Pavao II. mislio je na 20. stoljeće koje je bilo obilježeno mnogim ratovima i smrću. Frassatijev primjer nesebične ljubavi prema drugim ljudima, osobito prema siromašnima i najranjivijima, bio je svjetionik usred tame.

Nadalje, “[Frassati] svjedoči da je svetost moguća za svakoga i da samo revolucija milosrđa može zapaliti nadu u bolju budućnost u srcima ljudi”.

Frassatijev primjer ostaje moćan u 21. stoljeću i njegov zagovor opetovano zazivaju i mladi i stari.

Još uvijek je potrebna “revolucija milosrđa” i Frassati može ostati “čovjek našeg stoljeća”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja