Budi dio naše mreže

U nizu sve brojnijih molitvenih inicijativa i poticaja u ovim svima neočekivanim vremenima u srijedu na svetkovinu Navještenja Gospodinova, Blagovijesti, 25. ožujka, započinje još jedna, imenom vrlo poznata i sugestivna molitvena inicijativa – Jerihonsko bdijenje i pokora za narode država Europe.

/ anh

‘Jerihonsko bdijenje i pokoru za narode država Europe’ organizira Zagovorna mreža za Hrvatsku KKODS-a (Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetome) i trajat će punih sedam dana. Termin je 25. ožujka, srijeda, s početkom u 6.00 ujutro i trajat će do srijede, 1. travnja, do 6.00 također ujutro.


“Ljubljena braćo i sestre u Kristu. Zagovornici Hrvatske i hrvatskog naroda. U ovoj inicijativi uključene su za sada i Mađarska te Bosna i Hercegovina kroz koordinacije karizmatskih obnova. Molimo u snažnom zajedništvu jedni za druge i za Europu”, stoji u objavi za javnost Zagovorne mreže koja tim povodom citira i podsjeća na starozavjetne Tužaljke: “Snaga zajedništva u zagovornoj molitvi u ovim trenucima jako je potrebna.”

Nastavljaju u istome duhu svoj poziv: “Vjerujemo da su mnogi od vas pokrenuli zajedničku molitvu sa članovima svojih obitelji i tako još više postaju živa Crkva. Zajedno smo se osvjedočili da nas Gospodin poziva na ustrajnu molitvu pokajanja, odricanja, posta i pokora za obraćenje cijele Europe. Ovu korizmu u svojim srcima zaista istinski doživljavamo riječi evanđelja: ‘Obrati se i vjeruj evanđelju!’.(Mk 1,15)”

Zagovorna mreža Hrvatske, koja ima više tisuća članova diljem zemlje, ovim priopćenjem naglašava ujedno podršku brojnim molitvenim inicijativa koje dolaze sa svih strana i sve su one – poručuju – “hvalevrijedne i dobro je da ih ima, jer ljudi imaju u ovoj situaciji veliku potrebu za molitvom”.

Katolička karizmatska obnova, naime, potaknuta mnogim individualnim incijativama, poziva sve da im se priključe u ovoj zajedničkoj molitvi kako bi “povezanih gorljivih srca zagovarali pred Gospodinom za naš narod, narode uključene u ovu molitvenu inicijativu i Europu”.

Vjerujemo da će Gospodin učiniti i više nego što se usudimo nadati, budimo struja Njegove milosti i otvorimo se poticajima Duha Svetoga.

Jerihonsko bdjenje u našim domovima trajat će od 25. ožujka u 06:00 do 1. travnja također u 06:00. Početak na svetkovinu Navještenja Gospodinova, Blagovijest, je namjerno znakovit, poručuju. Na taj dan 25. ožujka 1984. godine sveti papa Ivan Pavao II. je posvetio cijeli svijetu Prečistom Srcu Marijinu. Molitvi su se – zahvaljujući Katoličkoj karizmatskoj obnovi – pridružili i drugi narodi Europe.

“Vjerujemo da će Gospodin učiniti i više nego što se usudimo nadati. Budimo struja Njegove milosti i otvorimo se poticajima Duha Svetoga. Hvala dragom Bogu što ćemo zajedno na dan posvećenja Europe Prečistom Srcu Marijinu biti povezanu u duhu s brojnim vjernicima, što ćemo kleknuti na koljena te moliti za oproštenje i obraćenje srca”, ističu organizatori inicijative koju posvećuju Prečistom Srcu Marijinu i Srcu Isusovu i stavljaju pod njihov moćni zagovor.

Predložili su i kako se može uključiti: kao pojedinac ili kao molitvena grupa, zajednica iz različitih crkvenih duhovnih stvarnosti. Svatko pojedinačno neka odredi jedan sat u danu kada će zagovarati po određenim nakanama koje su također predložili.

“Ako se želi priključiti više vas koji pripadate nekoj crkvenoj duhovnoj stvarnosti uzmite jedan dio dana par sati, možda samo noćno bdijenje ili cijeli dan 24 sata, ako vas ima dovoljno, u kojem će svatko od vas uzeti u danu jedan sat za svaki dan sedmodnevnog bdijenja”, predlažu iz Zagovorne mreže za Hrvatsku kojoj je ovakav način molitve vrlo poznat i sve češće prisutan i očekivan u sve brojnijim karizmatskim zajednicama. Preporučuju da se uzme i jedan dan posta u tom razdoblju.

Vrijeme koje su odabrali nije potrebno javljati Zagovornoj mreži već je potrebno biti postojan i ustrajan u molitvi.

Foto: Facebook

Molitvene nakane su ove: za milost pokajanja i obraćenja hrvatskog i mađarskog naroda te cijele Europe;

prestanak širenja, obolijevanja i umiranja od epidemije koronavirusom u Europi i svijetu;

molitva za zdravstvene djelatnike, civilnu zaštitu, volontere, policiju, vojsku sve one ljude koji su najviše izloženi u borbi s koronavirusom i čiji životi su stavljeni na raspolaganje svima nama kako bi pomogli u ovoj pošasti koja hara svijetom;

molitva za Crkvu, da Gospodin jača njen proročki glas, koji širi nadu u dolazak Božjega kraljevstva, praćen blizinom i utjehom Blažene Djevice Marije, Majke i Kraljice vjernoga ti naroda (po uzoru na blaženog Alojzija Stepinca).

Za sate bdijenja predlažu i molitve:

1. Osobnu posvetu Prečistom Srcu Marijinu

2. Gospinu krunicu

3. Krunicu i litanije Svetom Josipu

4. Psalme 6, 32, 38, 51, 102, 130, 143.

5. Druge vaše molitve prikazane na ove nakane

“Budimo otvoreni za zajedništvo i milost koju Gospodin i preko nas izlijeva na ovaj narod. Bog se proslavlja po malenima u naizgled beznačajnim djelima, ali svako to malo djelo dio je velikog mozaika kojeg samo Gospodin vidi”, potiču u Priopćenju za javnost u ovim bremenitim vremenima i nastavljaju u molitvenom duhu:

“Ispuni Gospodine zemlju svojom milošću, proslavi se u našim srcima, obiteljima, domovini i svijetu te nam daj milost pokajanja i obraćenja. Pošalji Duha Utješitelja da nam ispuni srca mirom, strpljenjem i pouzdanjem. Obnovi vjeru u nama! Zajedno u molitvi za veću slavu Božju”, zaključuje svoj poziv Zagovorna mreža za Hrvatsku kojoj se možete javiti putem društvenih mreža na Facebooku i Instagramu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja