Budi dio naše mreže

"Vjeruj, da Bog itekako postoji, ispovijedaj sadržaj vjere sadržan u Svetom Pismu i predaji Crkve, ali najvažnije: razvijaj svoj odnos s Bogom i da vidiš kako će se i brda i gore premještati!", piše franjevac konventualac Ivan Marija Lotar na društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ mp

[VJERA]

Nije ovo samo puka deklinacija. Razlika je ogromna.

Vjerovati u Boga podrazumijeva vjeru da Bog postoji. E, sad, koji i kakav bog/Bog – to i nije previše važno. Postoji tamo neko biće; veliko, moćno, silno, ali nema to puno veze sa mnom. Može se zvati ovako ili onako – svejedno je. To je minimum vjere.

Drugi stupanj vjere jest vjerovati Boga. Malo neobičan izraz no ubrzo slijedi objašnjenje. Vjerovati Boga znači podržavati i stati uz sadržaj vjere, ono što ispovijedamo u Vjerovanju. To je daleko napredniji stav jer uključuje vjeru u jednoga Trojedinoga Boga, sakramentalni i molitveni život i tako dalje. Ipak, to i dalje može biti vrlo distanciran odnos prema Bogu, dok osoba ne dođe do trećega stupnja.

Vjerovati Bogu znači: cijeli svoj život, opstojnost, okruženje, odnose, poteze – ukratko sve – s punim povjerenjem predati Bogu u ruke!

Sva tri stupnja vjere su važna, ali treći je bitan! Vjeruj, stoga da Bog itekako postoji, ispovijedaj sadržaj vjere sadržan u Svetom Pismu i predaji Crkve, ali najvažnije: razvijaj svoj odnos s Bogom i da vidiš kako će se i brda i gore premještati!

Jer, kad je Bog na prvom mjestu, sve drugo je na svome mjestu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja