Budi dio naše mreže

"Što je doista temelj mog života?" pitanje je i tema večernje meditacije u kojoj razmišljamo o vlastitom životu i svakom njegovom području - o obitelji, poslu, društvu, hobijima... o svakom i najmanjem dijelu života možemo promišljati dok gledamo video u prilogu. Pritom možemo razgovarati s Bogom o onome što nas muči.

/ md

Donosimo večernju meditaciju u kojoj možemo razmišljati o svom životu i njegovim plodovima iznoseći pred Boga sve naše najdublje želje i potrebe te mu ostavljajući sve svoje brige i strahove. Meditaciju prenosimo s portala Ignacije.hr.

Potraga života: Što je doista temelj mog života?

1. Pripremit ću se za meditaciju (naći mjesto, vrijeme, odlučiti duljinu molitve, osigurati si mir), a pripazit ću i na tehničke pojedinosti (uvjeriti se da je zvuk na mom računalu / tabletu uključen i sl.)

2. Tražit ću od Boga milost da u meni poraste želja da on bude temelj mog života.

Gledam video prvi put.

3. Ova osoba je u potrazi za nečim. Sa stabla padaju razni plodovi. Nijedan od njih ne čine ovu osobu potpuno sretnom.

Gledam video drugi put.

4. Promatram i razmišljam o svom životu, mojim odnosima u obitelji, odnosima s kolegama, mojim prijateljstvima, mojoj okolini: u kojoj mjeri je moj život ispunjen potragom za nečim što bi me moglo ispuniti? za nečim što bi mu dalo smisao?

Gledam video treći put.

5. Razgovaram s Bogom, kao što bi sv. Ignacije rekao: “kao kad prijatelj razgovara s prijateljem ili sluga sa svojim gospodarom.” Mogu Mu zahvaliti, postaviti Mu pitanje, poslušati što mi želi reći…

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja