Budi dio naše mreže

VIDEO Što su me dječji crteži naučili o Božjoj ljubavi

Ako ste ikada sumnjali da vas Bog može voljeti, pogledajte usporedbu jednog čovjeka koji objašnjava kako je spoznao Očevu ljubav na poseban način od kad je sam postao otac.

/ ps

Katolički motivacijski spiker Paul J. Kim, poznat je u SAD-u po svojim svjedočanstvima i duhovnim nagovorima. Kim je otac troje djece, s četvrtim na putu, a prije nekoliko godina na Youtubeu se pohvalio crtežima svoje najstarije djevojčice.

“Moja kćer Audrey jako voli crtati. Uvijek boja ove lude crteže – čekajte da vam pokažem“, rekao je Kim, koji je javnosti ‘objasnio’ tri crteža koji su prilijepljeni na njegov frižider. Za crtež njihove obitelji, našalio se: “jedini način kako možete razlikovati muško i žensko je zato što žene imaju kosu, koje izgledaju poput kukčevih antena“.

Moja je srce puno, jer je to moja kćer.

“Kao što vidite, objektivno gledano, prilično je loš crtež“, rekao je Kim. “Znam da to zvuči grozno, nije savršeno, naravno da se vidi da je to nacrtalo malo dijete. No, kao ocu, kada mi moja kćer pokaže ovaj crtež, moj je srce puno, čini mi se sjajno. Iskreno, uopće ne glumim kako bi se ona osjećala dobro. Kada mi ona donosi ovaj smiješan crtež, moja je srce puno, jer je to moja kćer. I ona je promišljeno to nacrtala. Toliko sam ponosan“.

Foto: Screenshot/Youtube

Razlog zašto dijeli ovaj šaljivi video, objasnio je Kim, je zato što ponekad u našem odnosu s Bogom znamo previše komplicirati. Bojimo ga se, plaši nas ideja da je netko savršen. “Za nas koji vjerujemo u evanđelje, svjedočimo Isusovim riječima ‘kao što je Otac ljubio mene, tako sam i ja ljubio vas’ i znamo pomisliti: ‘naravno. Vas dvoje ste si dobri, ali ja se ne osjećam baš blizak Bogu’“.

Njegova smrt na križu je jedna ljubavna priča koja nam jednostavno govori: “Volim te“.

No, sve što je Krist činio je bilo na Očevu inicijativu. Njegova smrt na križu je jedna ljubavna priča koja nam jednostavno govori: “Volim te“. Ta rečenica je ponekad najteža za prihvatiti.
“Iz straha sumnjamo da nas On zaista voli. Sumnjamo da smo dovoljno dobri jer mislimo kako čitav naš život crtamo ove lude, šašave crteže i svjesni smo da su loši. Kako bi On to mogao prihvatiti?“, istaknuo je Kim. Muči nas kako nas On može voljeti, kada smo grešnici.

Božje se srce jednostavno zapali s ljubavlju za nas.

“No, vraćajući se na usporedbu mene i moje kćeri, razlog zašto su njeni crteži na mom frižideru je zato što sam tako ponosan na nju. Svjestan sam da nisu savršeni crteži, ali ona ih je napravila za mene. Tako da naravno da ih volim!“, rekao je Kim. “Tako i kada se trudimo hodati s Gospodinom, dati mu najbolje što možemo, čak i kada ne uspijemo, kada se mučimo, griješimo… kada mu darujemo nešto iz naših srca, Božje se srce jednostavno zapali s ljubavlju za nas“.

Na kraju, Kim se pozvao na sv. Pavla koji piše: “Ta ne primiste duh robovanja da se opet bojite, nego primiste Duha posinstva u kojem kličemo: “Abba! Oče!“ (Rim 8, 15). Abba u prijevodu znači “tatice“, a tako ga je Isus oslovljavao i to je jezik koji nas Bog poziva da koristimo kada razgovaramo s njim.

“Kada te Bog vidi, njegovo se srce zapali od ljubavi prema tebi. Jer te stvorio i voli te. Vidi najbolje u tebi, vjeruje u tebe“, zaključio je Kim.

Ključne riječi:
Božja ljubav Paul J. Kim

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja