Budi dio naše mreže

VIDEO Molitvena nakana pape Franje za srpanj: Molimo za obitelj

Papa Franjo poziva vjernike i sve ljude dobre volje da mole za današnje obitelji koje se suočavaju s mnogim opasnostima.

/ ts

“Obitelj treba zaštitu. Mnogo je opasnosti s kojima se suočava: ritam života, stres… Ponekad roditelji zaboravljaju igrati se sa svojom djecom. Crkva mora ohrabrivati obitelji i biti im blizu, pomažući im da otkriju načine koji će im omogućiti da prebrode sve te poteškoće. Molimo da današnje obitelji budu popraćene ljubavlju, poštovanjem i savjetima te da ih posebno štite države”, poručuje papa Franjo u molitvenoj nakani za mjesec srpanj, a prenosi Vatican News.

Papine mjesečne molitvene nakane dio su inicijative Papine svjetske molitvene mreže, poznate i kao Apostolat molitve. Riječ je o papinskom djelu čije je poslanje pokrenuti katolike kroz molitvu i djelovanje pred izazovima s kojima se suočava čovječanstvo i u odnosu na poslanje Crkve. Ti su izazovi prikazani u obliku molitvenih nakana koje Papa povjerava cijeloj Crkvi. Njezino je poslanje, naime, obuhvaćeno dinamikom Srca Isusova te je poslanje samilosti prema svijetu. Utemeljena 1844. godine kao Apostolat molitve, Papina svjetska molitvena mreža prisutna je u 98 zemalja, a čini je više od 35 milijuna katolika.

Ključne riječi:
molitvena nakana papa franjo

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja