Budi dio naše mreže

Molitveno-glazbeni susret organizirao je pater Ivan Dominik Iličić, a župnik Kristijan Zeba otvorio je vrata crkve sv. Križa na Srdočima. Riječani su, jedva dočekavši nešto ovakvo, odgovorili s puno ljubavi i zahvalnosti.

/ dz

“Na svojem gostovanju u Rijeci doživjeli smo takvu ljepotu koja je premašila sva naša očekivanja. Po prvi puta u zajedničkom djelovanju susrele su se dvije poznate zajednice: Omnia Deo iz Rijeke i Molitvena zajednica Srce Isusovo iz Zagreba, koje su ostvarile veličanstvenu atmosferu u slavljenu Božje ljubavi. Ovaj molitveno-glazbeni susret organizirao je pater Ivan Dominik Iličić, a župnik Kristijan Zeba otvorio je vrata crkve sv. Križa na Srdočima. Riječani su, jedva dočekavši nešto ovakvo, odgovorili s puno ljubavi i zahvalnosti. Gospodina smo slavili svim srcem”, poručili su iz Molitvene zajednice Srce Isusovo.

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Prvi dio programa počeo je svetom misom koju je predvodio pater Ivan Dominik Iličić, suslavio don Josip Radić, a zbor zajednice Omnia Deo glazbeno animirao. Prije početka drugoga dijela programa Alanu Hržici i Vanessi Mioč uručen je interesantan dar, koji je na njih ostavio snažan dojam. Riječ je o dvjema opekama iz razrušene bazilike Srca Isusova u Zagrebu, župe u kojoj Alan i Vanessa djeluju. Na opekama je ručni rad na kojem je prikazano Srce Isusovo. Opeka je djelo vjeroučiteljice Snježane Brkić.

Fra Ivan Dominik Iličić/Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Vanessa Mioč i Alan Hržica/Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Drugi dio programa započeo je pjesmama zbora Omnia Deo, a poslije se već uzavrela atmosfera slavljenja samo nastavila nastupom Alana, Vanesse i benda. Don Josip Radić je održao molitveni nagovor kao pripremu za posvetnu molitvu u koju je uveo sve nazočne. Bila je to molitva posvećenja Blaženoj Djevici Mariji. Velika je radost bila gledati zajedništvo ovih dviju zajednica skupa s domaćinima iz Rijeke.

Don Josip Radić/Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Na susretu su se prikupljala sredstva za obnovu Kapele Bezgrešne Marije koja se nalazi u crkvi sv. Jeronima u Rijeci. Nekako se čitava večer može sažeti u onu poznatu rečenicu iz vremena prvih kršćana: ‘Gledaj kako se ljube međusobno.‘ Zahvalni na ovom iskustvu, putujemo dalje. Sljedeći vikend Alan Hržica u pratnji Vanesse Mioč i benda Srce Isusovo nastupa u Petrinji na 3. hrvatskom Mladifestu.

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja