Budi dio naše mreže

"Nemojmo svesti korizmu samo na trpljenje radi trpljenja i odricanja, nego neka ova korizma bude vrijeme susreta s Bogom, vrijeme u kojem ćemo naći izlaz iz duhovne pustinje u koje svi upadamo. Lijepo je postiti i odricati se, ali ako to ne vodi u susret Gospodinu i drugome čovjeku malo je za reći kako smo promašili bit", piše fra Vinko Brković na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

Ulazimo u vrijeme pustinje i susreta s Gospodinom. Mojsije je bio 40 dana u pustinji, izraelski narod 40 godina, a potom i Krist provodi 40 dana u pustinji. To nije lijepo mjesto, jer da jest svi bi oni ostali tamo, ali svi su izašli iz pustinje. U pustinji možemo pronaći Boga, ali možemo pronaći i đavla. Zapravo, on će pronaći nas u tim trenucima kušnje i muke kako bi nas doveo u napast i kako bismo počinili grijeh.

U pustinji možemo pronaći Boga, ali možemo pronaći i đavla.

Za nas počinje vrijeme pustinje i to nije lijepo vrijeme, ali je milosno. Milosno je zato što znamo kako nas priprema za susret sa živim Bogom u slavlju Uskrsa. Priprema nas i za pustinju našega života i vječno slavlje u Domovini. Nemojmo svesti korizmu samo na trpljenje radi trpljenja i odricanja, nego neka ova korizma bude vrijeme susreta s Bogom, vrijeme u kojem ćemo naći izlaz iz duhovne pustinje u koje svi upadamo.

Nemojmo svesti korizmu samo na trpljenje radi trpljenja i odricanja, nego neka ova korizma bude vrijeme susreta s Bogom.

Lijepo je postiti i odricati se, ali ako to ne vodi u susret Gospodinu i drugome čovjeku malo je za reći kako smo promašili bit. Postom i odricanjem krenimo ususret Gospodinu kako bi On došao ususret nama. Postom i odricanjem pronađimo brata i sestru u potrebi, pomozimo im da pronađu Boga u Crkvi!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vinko Brković (@fravinkobrkovic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja