Budi dio naše mreže

"Nada je, naime, kad se sve ljudske mogućnosti iscrpe i kad nema više ljudskog izlaza. Tada dolazi Božja pomoć. Drugim riječima: nada je Bog", poručuje Tomislav Ivančić u knjizi "Povratak nade".

/ im
Nadati se znači i u nemogućem imati još jednu mogućnost. Nada je tamo gdje je nema, kaže pjesnik. Nada je, naime, kad se sve ljudske mogućnosti iscrpe i kad nema više ljudskog izlaza. Tada dolazi Božja pomoć. Drugim riječima: nada je Bog.
Nadati se znači i u nemogućem imati još jednu mogućnost.
Nadati se znači početi ostvarivati ono u što vjerujemo. Ako u mašti vidiš vedru budućnost, ako u mislima vjeruješ u ostvarenje želja i poslovnih pothvata, ako u srcu vjeruješ i gotovo vidiš uspjeh braka i obitelji, vjeruješ u budućnost i slobodu svoga naroda, tada se u tebi to počinje i ostvarivati. Pokušati ostvariti ono u što vjeruješ, znači nadati se.
Nada je prostor između vjere i ljubavi.
Slikovito rečeno to je: kad vjeruješ onda si na startu i gledaš pred sobom cilj. Nadati se znači trčati prema cilju. Nada je, dakle, vjera koja će postati realnošću. Nada je ono čega još nema, a već jest, i ono što se ostvaruje, a još nije stiglo do ostvarenja. Nada je prostor između vjere i ljubavi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja