Budi dio naše mreže

"Nemojte ljubiti ni svijeta ni onoga što je u svijetu! Ako tko ljubi svijet, u njemu nema ljubavi Očeve … Tko god hoće da bude prijatelj svijetu, postaje neprijatelj Božji." To je ono što me uči moja Biblija! To je ono što izjavljuje Riječ Božja! Čovjek ne može voljeti svijet i stvari ovoga svijeta i posjedovati Očevu ljubav.

/ md

Facebook stranica istoimenog časopisa “Put života” objavila je promišljanje Charlesa S. Pricea, pastora teološke liberalne Prve kongregacijske crkve u Lodiju u Kaliforniji, u kojem Price poručuje da ne ugađamo tijelu i svijetu, već da brinemo o svom duhovnom životu i mislimo na Boga u svemu i stavljamo Boga na prvo mjesto. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

Kad biste vidjeli čovjeka kako sije pšenicu na svojoj njivi i kaže: “Ovo će mi u vrijeme žetve donijeti zob”, mislili biste da je s njim nešto korjenito pogrešno. Međutim, imamo stanje vrlo blisko tome. Jer upravo ovdje, upravo ovdje u ovoj zgradi, imamo ljude koji siju u svijet, siju u svoje tjelesne sklonosti, u svaku svoju tjelesnu požudu. Razbjesnili bi se kad bih im rekao da onaj “tko sije u svoje tijelo, iz tijela će žeti propast”. Moj brate, “plaća je grijeha smrt” i ti ideš u pakao” – te bi me htjeli udariti u lice.

Tko god hoće da bude prijatelj svijetu, postaje neprijatelj Božji

Slijepi su i zavedeni te vjeruju da idu u nebo. Da, a kad umru, neki će ih propovjednik, koji nema dovoljno jaku i dovoljnu ravnu hrptenicu da hoda po pravilima Božjim, riječima svoje propovjedi uvesti u “nebo” u nazočnosti okupljene rodbine, a Riječ Božja postat će ruglo i predmet ismijavanja.

Dakle, prijatelji moji, vjerujem da moramo biti dovoljno iskreni kako bismo se s time suočili. Ako sijete u tijelo, iz tijela ćete žeti propast, ali ako “sijete u duh, iz duha ćete žeti život vječni”. Ako spasenje išta čini za čovjeka, ono mu uzima grijeh iz srca i iz njegova života. “Nemojte ljubiti ni svijeta ni onoga što je u svijetu! Ako tko ljubi svijet, u njemu nema ljubavi Očeve … Tko god hoće da bude prijatelj svijetu, postaje neprijatelj Božji.” To je ono što me uči moja Biblija! To je ono što izjavljuje Riječ Božja! Čovjek ne može voljeti svijet i stvari ovoga svijeta i posjedovati Očevu ljubav.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja