Budi dio naše mreže

Jedan od prvih televizijskih propovjednika američki nadbiskup Fulton Sheen poznat je po dijeljenju praktičnih duhovnih savjeta, osobito u pomaganju laicima u njihovom duhovnom rastu.

/ mp

Jedan od savjeta koji je mnogo puta naglašavao u raznim svojim knjigama i autobiografiji bila je dnevna praksa koja mu je davala potrebnu energiju za uspješan dan.

Nakon što je bio zaređen za svećenika odlučio je provoditi sat vremena dnevno ispred Presvetog Otlarskog Sakramenta. Kako je pojasnio u svojoj autobiografiji, “A Treasure in Clay”, ideja o molitvi pred Presvetim Oltarskim Sakramentom došla mu je još u sjemeništu te je odlučio tu odluku provoditi cijeli život, donosi Aleteia.

Kaže da mu to nije uvijek bilo lako i da se za to morao jako žrtvovati kako bi to ostvario. Provesti sat vremena pred Presvetim Oltarskim Sakramentom nije uvijek bilo lako nabiskupu Sheenu svaki dan ostvariti, ali vjerovao je da će mu to pomoći kako bi produbio svoj odnos s Isusom.

Iako se na prvu čini kako nema plodova od molitve pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, dan će postati uspješniji na način kako niste mogli ni zamisliti.

Podsjetimo, papa Franjo odobrio je 5. srpnja Kongregaciji za kauze svetaca da proglasi dekret o čudu koje se pripisuje zagovoru sluge Božjega Fultona Sheena.

Fulton Sheen rođen je 8. svibnja 1895. u El Pasu u Illinoisu u SAD-u. S 24 godine bio je zaređen za svećenika i nakon što je stekao doktorat iz teologije u Rimu, vratio se u SAD gdje je započeo svoje poslanje kao župnik u predgrađu. Od 1926. do 1950. predavao je filozofiju na Katoličkom sveučilištu u Washingtonu. Godine 1930., na poziv američke radio postaje NBC, sudjelovao je svake nedjelje u radijskoj emisiji pod nazivom „Katolički sat“. Godine 1950. njegov jasan i razumljiv jezik stigao je do televizijskih gledatelja. Njegova misija kao televizijskog propovjednika počinje s emisijom na NBC-u „Vrijedi živjeti“. Emisiju je svaki tjedan pratilo više od trideset milijuna gledatelja. Godine 1950. imenovan je nacionalnim ravnateljem Društva za širenje vjere. Počinje dugi niz putovanja u Aziju, Afriku i Oceaniju. Dana 11. lipnja 1951. posvećen je za biskupa, a 1966. imenovan je biskupom u Rochesteru. Kad je otišao u mirovinu 1969. dobio je naslovnu titulu nadbiskupa Newporta. Umro je 9. prosinca 1979. u New Yorku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja