Budi dio naše mreže

Završno pismo pazinskih fratara na kraju ljetnih e-duhovnih vježbi donosimo u cijelosti.

/ dt

Gospodin ti dao mir i dobro!

Ovim pismom i kratkim osvrtom na proteklih devet dana završavaju tvoje e-duhovne vježbe. Bio je to jedan od mnogih susreta na putu, tvom putu s Gospodinom. U tih devet različitih susreta i devet različitih osoba na Isusovu putu bilo je prilike prepoznati sebe i svoj odnos s Gospodinom. Nadam se da su predložena razmatranja bila korisna i poticajna. Ove će duhovne vježbe, kao i druge do sada, ostati dostupne na aplikaciji i možeš se tim susretima uvijek vratit ili pak nastaviti razmatrati o Isusovim susretima istim ovim koracima kroz čitav Novi zavjet.

Duhovne vježbe jesu poseban milosni trenutak, vrijeme drugačije od tvoje svakodnevnice, ali ne treba zaboraviti da su to samo vježbe. Vježbe uvijek zahtijevaju napor, upornost, ustrajnost, istraživački duh. One tek trebaju zacrtati jedan novi ritam u duhovnom životu i biti poticaj da se krene naprijed. Zato treba iskreno reći da susrete s Gospodinovom riječju treba nastaviti kako bi vježbe imale svoj smisao. Možda korak Uzmi riječ može u tome pomoći. Svaki susret sa Svetim pismom, u misi, u biblijskoj skupini, u osobnom razmatranju i bilo gdje drugdje može biti obogaćeno tom jednostavnom praksom izdvajanja riječi koja te je na osobit način dotaknula. Nije te dotaknula bez razloga, Gospodin u njoj sigurno progovara, ona je prilika za susret.

Ovim ti putem zahvaljujem osobno i u ime braće franjevaca iz Pazina na sudjelovanju i iskazanom povjerenju u duhovnim vježbama. Dragocjeno bi nam bilo ako s nama podijeliš svoje iskustvo, nekakav osobit trenutak ili pak ostvareno ili neostvareno očekivanje od ovogodišnjih ljetnih e-duhovnih vježbi. Svaka informacija nam koristi. Svoj osvrt možeš poslati na: fratri@eduhovnevjezbe.hr

Jednako smo zahvalni našoj već poznatoj i stalnoj tehničkoj podršci Vladi Rosančiću i našem lektoru prof. Miroslavu Pauliću. Osobno zahvaljujem svojim fratrima na darovanom vremenu, povjerenju i molitvi za pripremu ovih ljetnih e-duhovnih vježbi.

Sljedeće nas e-duhovne vježbe očekuju pred blagdan svetoga Franje Asiškog. Pratite nas putem internetske stranice (i putem aplikacije mobilne aplikacije e-duhovne vježbe za Android i iOS). Pratite nas prije svega svojom molitvom, što i za vas čine vaši fratri iz Pazina.

Hvaljen Isus i Marija!
fra Marinko Klaić iz Pazina

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja