Budi dio naše mreže

Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se. – kaže Isus u Matej 7,7-8.

/ lm

Mnogim vjernicima ove riječi zvuče izuzetno primamljivo kada je u pitanju molitva, jer Isus po njima mnogo toga obećava. On doslovno kaže da je spreman ispuniti sve naše želje na naš zahtjev, ali je li to zaista tako?

Da, Isus je, kako On za sebe kaže, sama Istina i vjeran je svojim obećanjima, a to znači da nije te riječi izrekao tek tako, već one imaju veliku težinu. Isus nam je spreman dati sve što tražimo, ali ne smijemo zaboraviti da trebamo gledati širu sliku, uzeti u obzir sav Isusov nauk i tek onda donositi zaključke, donosi portal Bog je tu. 

Bog ima svoju mudrost i vidi širu sliku naših života.

Ta Isusova poruka ima duboko značenje. Ona nas podsjeća da smo pozvani biti aktivni sudionici u našem odnosu s Bogom. Molitva nije samo jednosmjerna komunikacija, već i dijalog s Bogom. Kroz molitvu izražavamo svoje potrebe, ali također slušamo Božji glas i tražimo Njegovu volju.

Važno je napomenuti da molitva ne znači nužno da će nam biti dano sve što tražimo. Bog ima svoju mudrost i vidi širu sliku naših života.

Bog nas poziva na molitvu i obećava da će nam na nju odgovoriti, ako ne na način na koji mi želimo, onda samo na još bolji način.

Ponekad će naša molitva biti uslišana na način koji možda ne očekujemo ili ne odgovara našim trenutnim željama, ali uvijek možemo vjerovati da Bog čuje naše molitve i djeluje u našim životima na najbolji mogući način.

Ukratko, Bog nas poziva na molitvu i obećava da će nam na nju odgovoriti, ako ne na način na koji mi želimo, onda samo na još bolji način, jer On zna bolje od nas. Zato, isplati se moliti, jer Bog je obećao da će nam uvijek odgovoriti, ma što god tražili.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja