Budi dio naše mreže

"Ali ima još jedna šutnja kroz koju treba da nas veliki patrijarh provede, a to je šutnja u saobraćaju s bližnjim, šutnja u običnom, dnevnom, zvaničnom i obiteljskom životu. Koliko riječi, sveti Josipe, izgovorim kroz dan! Koliko suvišnih riječi! Koliko plitkih riječi! Koliko površnih riječi!", napisala je službenica Božja Marica Stanković u knjizi "Dođi, Duše radosti".

/ im
“Ali ima još jedna šutnja kroz koju treba da nas veliki patrijarh provede, a to je šutnja u saobraćaju s bližnjim, šutnja u običnom, dnevnom, zvaničnom i obiteljskom životu. Koliko riječi, sveti Josipe, izgovorim kroz dan! Koliko suvišnih riječi! Koliko plitkih riječi! Koliko površnih riječi!
Koliko riječi, sveti Josipe, izgovorim kroz dan! Koliko suvišnih riječi! Koliko plitkih riječi!
A onda, sveti Josipe, to su još sitnice, malenkosti koje se okliznu i uz najveću pažnju. Ali ima i krupnijih, sudbonosnijih stvari. To je moja slavičnost koja toliko puta progovori! Primitivno hvalisanje! Nadmetanje pred drugim! Nedelikatno zavirivanje u tuđe tajne! Raspitivanje i ispitivanje za stvari koje me se ne tiču. Iznošenje na javu onoga što su nam drugi u povjerenju rekli. Razna nepotrebna prepričavanja! Prepričavanje kojima unosim nemir u duše drugih. Kojima ih zbunjujemo, razdražujemo.
Iznošenje na javu onoga što su nam drugi u povjerenju rekli.
O, sveti Josipe, daj mi nešto od tvoje šutnje. Od tvoje delikatnosti. Od tvoga mira.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja